Facultatea de Litere a Universității din București organizează în perioada 28 și 29 octombrie 2016 a treia ediție din seria ”BucharEst STudent BEST Letters Colloquia”. Colocviul este organizat cu scopul de a încuraja activitatea de cercetare științifică a studenților și a masteranzilor din domeniile filologie, studii culturale, științe ale comunicării și științe administrative. Ediția din acest an este onorată de prezența rectorului interimar al Universității din București, prof. univ. dr. Romiță Iucu-Bumbu, precum și a decanului Facultății de Litere, prof. univ. dr. Emil Ionescu.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri, în cele cinci secțiuni ale colocviului se vor reuni 90 de studenți din opt centre universitare: București, Timișoara, Cluj, Iași, Brașov, Craiova, Suceava și Pitești. ”BeSt Letters Colloquia”, serie complexă de manifestări științifice studențești pentru studii de licență și de masterat, este organizată începând cu ediția din acest an într-un nou format.

Colocviul este așezat, anual, sub auspiciile unor opere și personalități reprezentative pentru Facultatea de Litere, dar și pentru știința și cultura română. Noul format include, pe lângă lucrările colocviului studențesc, conferințe de deschidere, mese rotunde, lansări de carte sau dezbateri dedicate figurilor omagiate propuse de organizatori. Studenților li se vor alătura astfel personalități din domeniul științelor și al culturii, care vor vorbi despre înaintașii lor și despre posteritatea acestora.

Ediția din acest an și cea din anul următor stau sub semnul personalității și al operei lui Mircea Eliade (1907-1986). În 2016 a apărut pentru prima oară în limba engleză Romanul adolescentului miop (scris de Eliade la 17 ani) − fapt remarcat în The Guardian drept un adevărat eveniment editorial, care deschide o nouă perspectivă în plan internațional asupra scriitorului și binecunoscutului cercetător. Anul acesta, panelul dedicat savantului român se va deschide cu o conferință intitulată Tânărul Eliade: Romanul adolescentului miop și Gaudeamus”, susținută de profesorul Sorin Alexandrescu.

Lucrările premiate sunt publicate în volum la Editura Universității din București, în seria ”BeSt Letters Colloquia.”

Programul complet al colocviului ”BucharEst STudent BEST Letters Colloquia” poate fi accesat aici.

Pin It on Pinterest

Share This