Consiliul Cultural Mondial (World Cultural Council) lansează apelul la nominalizări pentru ediția 2017 a Premiului Mondial  în domeniul Științei ,,Albert Einstein”. Acest premiu se acordă în fiecare an unei persoane sau unei instituții eminente în domeniile Științelor Vieții (Neuroștiință, Științele Pământului, Biologie, Biochimie, Medicină, Chimie) sau în cel al Științelor Naturii (Fizică, Matematică, Astronomie). Persoanele nominalizate pentru Premiul Mondial  în domeniul Științei ,,Albert Einstein”, trebuie să fie oameni de știință eminenți ale căror realizări să constituie o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare.

Premiul Mondial în domeniul Științei ,,Albert Einstein” este un mijloc de recunoaștere și încurajare a activității de cercetare și dezvoltare științifică și tehnologică. Premiile sunt oferite persoanelor a căror activitate științifică a avut un impact pozitiv semnificativ asupra moștenirii culturale a omenirii. Comitetul interdisciplinar este format din personalități recunoscute pe plan mondial în domeniile științifice, care evaluează activitatea candidaților nominalizați pentru Premiul ,,Albert Einstein”. Expertiza comitetului de evaluare asigură prestigiul acestui premiu.

Candidaturile pentru obținerea Premiului în domeniul științei ,,Albert Einstein” trebuie să conțină scrisoarea de nominalizare cu ștampila instituției oficiale, CV-ul candidatului, o listă cu articolele și cărțile publicate și traduse în engleză ale candidatului, și un document care să conțină realizările importante ale candidatului în beneficiul omenirii, dar și un document care să conțină motivele de desemnare. Toate aceste documente trebuie să fie redactate în limba engleză în Word sau PDF.

Depunerea candidaturilor se poate face până la data de 28 noiembrie 2016, online, prin completarea unui formular și prin încărcarea documentelor mai sus menționate. Formularul online poate fi găsit aici. Instrucțiuni detaliate cu privire la depunerea candidaturilor pot fi accesate aici, iar mai multe detalii privind criteriile de eligibilitate și procedura de nominalizare pot fi solicitate la următoarele adrese de email: nominations@conseloculturalmundial.org și wcc@prodigy.net.mx.

De mai mult de trei decade, organizația internațională non-profit, World Cultural Council (Consiliul Cultural Mondial), recunoaște meritele persoanelor care au avut realizări excepționale în domeniul științei. Membrii Consiliului sunt laureați Nobel și oameni de știință eminenți pe plan global. Obiectivele organizației vizează promovarea științei, a artei și a culturii, și încurajarea fraternității între oameni, națiuni și guverne, bazată pe respectul reciproc pentru ideologie, religie, rasă și gen. Mijlocul de realizare a acestor obiective constă în acordarea premiilor mondiale în domeniul științei ,,Albert Einstein”, și în domeniul artei ,,Leonardo da Vinci”.

Mai multe informații cu privire la nominalizările anului, ceremoniile și câștigătorii din anii anteriori pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This