Comisia Europeană a lansat consultarea publică cu tema „Spuneți-vă părerea despre Orizont 2020” ce are ca scop analiza modului în care este perceput Programul Cadru pentru cercetare al Uniunii Europene de către participanți sau chiar de către publicul larg. Această evaluare intermediară va ajuta la îmbunătățirea funcționării Horizon 2020, și va fi de asemenea un element important în pregătirea programului UE de cercetare și inovare.

Consultarea publică este deschisă până la data de 15 ianuarie 2017.

Există deja documente de poziție, lansate de diferite asociații profesionale/universitare, agenții de finanțare, institute, universități, IMM-uri și companii industriale. Toate aceste analize vor sta la baza conceptului pentru noul Program Cadru care va începe în anul 2020.

Reglementările Horizon 2020 stipulează că Comisia Europeană trebuie să realizeze o evaluare intermediară a programului până pe 31 decembrie 2017. Rezultatele pe care această evaluare le va produce sunt:

  • Un document de lucru care va prezenta și va rezuma toate dovezile adunate, rezultatele evaluării factuale și lecții învățate pentru viitor
  • Un raport al High Level Group cu concluzii strategice pentru a transmite mai departe impactul finanțării UE în cercetare și inovare și o viziune pentru cercetarea și inovarea UE în viitor
  • O comunicare din partea Comisiei despre principalele rezultatele de evaluare, observații ale raportului High Level Group, și implementări ale recomandărilor evaluării ex-post a FP7, predecesorul Horizon 2020.

Mai multe informații despre această consultare publică „Spuneți-vă părerea despre Orizont 2020” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This