Pe 1 noiembrie, începând cu ora 9:30, la Institutul Bancar Român, are loc evenimentul YouthSpeak Forum, un eveniment AIESEC global, care are loc pentru a 3-a oară în România. Este dedicat tuturor studenților și tinerilor pasionați de probleme globale și dornici să se împlice în mod activ în dezvoltarea societății.

Scopul YouthSpeak Forum este reprezentat de dorința conștientizării rolului tinerilor în societatea actuală și de impactul pe care generația Millenials îl poate avea în dezvoltarea României și rezolvarea problemelor globale.

În această ediție YouthSpeak Forum își propune să creeze un  mediu în care tineri, companii, ONG-uri și alte instituții pot discuta despre rolul tinerilor în rezolvarea problemelor globale și contribuția pe care aceștia o pot avea în atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă.

Prin parteneriatul la nivel global cu ONU, AIESEC dorește să promoveze Obiectivele de Dezvoltare Durabilă către cât mai mulți tineri și să-i implice prin activități concrete în atingerea lor.

Agenda evenimentului are 3 componente cheie: Key Note Speeches, Panel Discussion și Studii de caz bazate pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU, împreună cu companiile partenere.

La sfârșitul evenimentului, echipa care a rezolvat cel mai bine studiul de caz, va fi premiată de către juriul format din companiile partenere. Fiecare membru din această echipă va primi o bursă în valoare de 300 de euro pentru a pleca într-un stagiu de voluntariat internațional prin AIESEC, astfel încât să aplice cele învățate în cadrul evenimentului și să contribuie la Agenda pentru Dezvoltare Durabilă 2030 a ONU.

Speakerii și companiile care au confirmat până acum sunt: Liviu-Paul Stîngu (Președinte AIESEC în România), Denisa Bratu (Delegat de Tineret la ONU în România), Oana Roxana Radu (Deputy President JCI România), Marius Ștefan (Co-fondator Rent a Car), NN, GreenGroup și Moore Stephens.

Accesul la eveniment este liber.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici.

Pin It on Pinterest

Share This