Secțiunea de Științe Sociale a Institutului de Cercetări al Universității din București (ICUB) organizează seminarul Migrația într-o perspectivă globală: o abordare interdisciplinară. Seminariile săptămânale vor avea loc marți, in intervalul 17:00 – 19:00. Evenimentul se va desfășura la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Șoseaua Panduri, nr. 90), Sala 102, parter.

Scopul acestui seminar este de a examina modul în care amploarea și natura migrației contemporane cere o regândire atât a ordinii politice existente cât și a științei politice și sociale. Spre deosebire de teoriile standard ale migrației care consideră apartenența la statul-națiune ca normă și practicile migrației drept o excepție, această serie de seminarii își propune să meargă dincolo de limitele conceptuale ale statului-națiune și ale naționalismului metodologic și să abordeze migrația ca fenomen global.

Seminarul este conceput ca o oportunitate pentru discuții interdisciplinare între cercetători care provin din domenii precum filosofia politică, drept, științe politice, relații internaționale, sociologie, economie, antropologie și altele. Seminarul oferă cercetătorilor de la Universitatea din București și de la alte instituții academice și de cercetare posibilitatea de a interacționa, săptămânal și dintr-o perspectivă interdisciplinară, prin prezentarea cercetării lor pe tema migrației.  Limbile de lucru sunt limba română și engleză.

Cercetătorii interesați să prezinte cercetarea lor pe tema migrației în cadrul seminarului pot trimite titlu și rezumatul prezentării, în limba română sau engleză, și afilierea instituțională pe adresa tamara.caraus@icub.unibuc.ro.

Seminariile Migrația într-o perspectivă globală/Migration in a Global Perspective-An Interdisciplinary Approach sunt organizate de dr. Tamara Caraus, profesor invitat al Secției de Științe Sociale a Institutului de Cercetare al Universității din București în perioada octombrie 2016 – februarie 2017. Mai multe informații despre activitatea de cercetare a dr. Tamara Caraus în cadrul ICUB  pot fi consultate aici.

Programul comunicărilor și alte informații despre seminarul Migration in a Global Perspective:  An Interdisciplinary Approach pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This