În perioada 26-28 octombrie 2016 a avut loc conferința Acces la literatura științifică organizată de ENFORMATION, împreună cu editurile academice şi companiile partenere, în colaborare cu Asociația Universităților, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare şi Bibliotecilor Centrale Universitare din România “Anelis Plus” și în parteneriat cu Biblioteca Națională a României. Pe baza cererilor primite în timpul Conferinței Enformation, Universitatea din București are acces gratuit la următoarele resurse disponibile post conferință: Reaxys – Elsevier și De Gruyter.

Acces gratuit Reaxys Elsevier

REAXYS este o soluție Web pentru cercetătorii ce activează în domeniile chimie organică și anorganică și discipline conexe, și este bazată pe combinarea conținutului din bazele de date Crossfire Beilstein, Gmelin și Patent Chemistry Database.
Reaxys este o bază de date online, unică în domeniul chimiei, cuprinzând compuși chimici și proprietăți factuale conexe, informații despre reacții și sinteză, precum și date bibliografice, colectate și afișate printr-o interfață interactivă.
Reaxys este deținută și operată de către Elsevier Information Systems GmbH.

Elsevier și Enformation oferă o perioadă de acces gratuit la Reaxys până la mijlocul lunii decembrie, între 21.11.2016 – 20.12.2016.

Accesul se face pe bază de IP instituțional aici.

Mai multe informații despre accesul gratuit la resursele Reaxys Elsevier pot fi consultate aici.

Acces gratuit la revistele De Gruyter

De Gruyter este cunoscută pentru publicațiile sale academice de cel mai înalt nivel de peste 260 de ani. Localizată în Berlin, compania publică peste 1.300 de titluri noi în fiecare an în științele umaniste, științele sociale, medicină, științele naturii și drept; publică peste 750 de reviste și oferă o gamă largă de conținut digital. Grupul de companii include editurile De Gruyter Akademie Forschung, Birkhäuser, De Gruyter Mouton, De Gruyter Oldenbourg, De Gruyter Open și De Gruyter.

De Gruyter și Enformation oferă o perioadă de acces gratuit la colecțiile de reviste, între 10.11.2016 – 31.01.2017.

Accesul se face pe bază de IP instituțional aici.

Mai multe informații despre accesul gratuit la resursele De Gruyter pot fi consultate aici.

Mai multe informații despre Conferința Națională Acces la literatura științifică: Actualizarea sistemului de învățământ și de cercetare din România. Modele de cercetare și publicare pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This