,,Cafeneaua Critică” organizează  miercuri, 23 noiembrie 2016, o dezbatere prilejuită de apariția recentă la Editura Polirom a unui studiu despre extremismul de dreapta din România: ,,Între mit şi bagatelizare. Despre reconsiderarea critică a trecutului, Ion Gavrilă Ogoranu şi rezistenţa armată anticomunistă din România”.

Evenimentul va avea loc la Club A (Str. Blănari, nr. 14), între orele 19:00-21:30, gazda fiind Ion Bogdan Lefter. Împreună cu asistenţa, invitații William Totok şi Elena-Irina Macovei, autorii studiului vor dezbate acest subiect la ,,Cafeneaua critică”.

Cei doi autori, reputatul poet, jurnalist şi cercetător William Totok şi tânăra cercetătoare Elena-Irina Macovei, examinează din perspectivă critică felul în care extremismul de dreapta a fost recuperat de către comunişti şi apoi s-a relansat în postcomunism.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control şi, din toamna lui 2011, din nou la Club A. În stagiunea 2016-2017 întâlnirile ,,Cafenelei critice” au loc miercurea seara.

Pin It on Pinterest

Share This