În zilele de 5 și 6 decembrie 2016 va avea loc, pentru prima dată în România, NY Portugese Short Film Festival, un eveniment cu tradiție peste ocean, organizat de Asociația Fala Português! și Arte Institute din New York, cu sprijinul Ambasadei Portugaliei în România, Institutului Camões și a Institut Français de Bucarest.

Evenimentul va avea loc la Cinema Elvire Popescu, începând cu ora 19:00, și va include proiecția filmului documentar „Portughezi din Soho”, de Ana Miranda, care urmărește evoluția comunității portugheze în cartierul Soho, din inima Manhattan-ului.

NY Portuguese Short Film Festival (NYPSFF) a fost organizat pentru prima dată în iunie 2011, fiind primul festival de scurtmetraje portugheze din Statele Unite ale Americii. Festivalul reunește proiecte realizate de o nouă generație de regizori portughezi.
Scurtmetrajele au fost selecționate și supuse aprecierii unui juriu ce reprezintă lumea cinematografiei portugheze, braziliene și americane, respectiv: Zita Carvalhosa (Festivalul de Scurtmetraje din São Paulo), Jared Earley (Curator de film) și Victor Pinheiro (ICA).

Toate filmele din program beneficiază de subtitrări în limba română și în limba engleză. Programul evenimentului poate fi consultat aici: comunicat-de-presa-nypsff

Detalii complete despre NYPSFF pe http://nypsff.arteinstitute.org/ și, în curând, și pe www.falaportugues.ro

Pin It on Pinterest

Share This