Pe 24 noiembrie 2016, ora 13.00, este organizat al doilea eveniment din cadrul proiectului „Primul meu business plan”, la Universitatea din București. Evenimentul va avea loc în Sala de Conferințe a Complexului Grozăvești (Splaiul Independenței, nr. 204, Cămin C – D, et. 1). Invitații principali sunt Alina Bota, Fondator LevelUp Vision și Monica Cadogan, CEO&Founder Vivre.

În cadrul evenimentului, studenții pot afla de la speakeri poveștile unor afaceri de succes și vor primi pitch-uri cu idei de afaceri, care vor fi premiate cu 3 burse constând în cursuri online în domeniul antreprenoriatului oferite de Fundaţia Naţională a Tinerilor Manageri.

Studenții sunt îndrumați să vină pregătiți cu întrebări și idei de afaceri, pe care să le discute cu cele 2 doamne invitate, în partea a 2-a a întâlnirii.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri a lansat, în acest an acest program de educaţie antreprenorială, program care îşi propune încheierea de protocoale de colaborare cu zece universităţi din întreaga ţară şi implicarea în program a unui număr de cel puţin 100 de studenţi, din fiecare universitate, în primul an de derulare a programului.

În iunie 2016, studenții Universității din București au participat la primul eveniment din serie și au primit sfaturi din partea unor oameni de afaceri cu experienţă, consultanţi, reprezentanţi ai Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, care acordă finanţare nerambursabilă antreprenorilor sau administrează granturi.

Alin Apostu (Romanian Business Leaders), Alexander Mixture (top 30 studenți antreprenori, CEO&Founder 101trandafiri.ro), Alexandru Lăpușan (Vicepreședinte ANIS și CEO Zitec), le-au vorbit tinerilor despre afacerea proprie, despre importanţa unui plan de afaceri în activitatea antreprenorială, au prezentat un model de plan de afaceri, au răspuns la întrebări legate de antreprenoriat. Studenții au fost încurajați și provocați la discuții, scopul final fiind să învețe cum să își creeze unui plan propriu de afaceri.

Celor mai curajoși studenți care și-au susținut ideile de afaceri în fața tuturor, le-au fost oferite premii în cărți din domeniul antreprenoriatului. Elena Șoavă (Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri) a prezentat posibilitățile de finanțare prin programele naționale derulate de Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, cu accent pe beneficiile oferite tinerilor.

Până în prezent, au intrat în parteneriat cu Ministerul Economiei Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea „Nicolae Titulescu”, Universitatea „Spiru Haret”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Pin It on Pinterest

Share This