Facultatea de Litere a Universității din București organizează luni, 28 noiembrie 2016, începând cu ora 18:00, în Sala de Consiliu, o ediție “la aniversară” a conferinței Valorile noastre. Gazda obișnuită a evenimentului, profesorul Eugen Negrici, va fi de această dată invitatul întâlnirii, rolul de moderator fiind preluat, în acest context, de profesorul Ion Bogdan Lefter.

În chiar ziua împlinirii unei vârste frumoase, colegii, studenții și alumnii profesorului Eugen Negrici își doresc să îl sărbătorească invitându-l să dezvăluie, o dată în plus, cu carisma bine cunoscută, elemente din parcursul personal și profesional.

Prof. univ. dr. Eugen Negrici este un critic, istoric literar și stilistician. În decembrie 2011 a fost declarat profesor emerit de Senatul Universității din București. S-a ocupat de perioada veche a literaturii române – contribuind cu importante studii de specialitate – dar și de literatura română sub comunism (de la așa numitul „proletcultism” din anii 1950 până mai târziu). Una dintre cărțile sale controversate, cu un ecou în lumea intelectuală din România, se numește Iluziile literaturii române (2008). La împlinirea vîrstei de 70 de ani o editură din România a publicat un volum de studii omagiale, intitulat Eugen Negrici, 70.Volumul a fost îngrijit de poetul Ioan Es. Pop.

Pin It on Pinterest

Share This