Prof. univ. dr. Ioan Pânzaru, director al Centrului Regional Francofon de Cercetări Avansate în ştiinţe sociale al Universităţii din Bucureşti – CEREFREA Villa Noel, a primit distincția Legiunea de Onoare în grad de Cavaler din partea Preşedintelui Franţei, E.S. domnul François Hollande

Înalta distincţie i-a fost înmânată marți, 8 noiembrie 2016, de către ambasadorul Franței în România, E. S. domnul François Saint-Paul, în cadrul unei ceremonii organizate la Ambasada Franței în România.

Prof. univ. dr. Ioan Pânzaru este absolvent al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii din Bucureşti și specialist în literatură franceză medievală. A semnat numeroase cărți de specialitate, printre care Regimul interpretării. Despre sens şi acţiune (Polirom, 2012), Practici ale interpretării de text (Polirom, 1999), Introduction à l’étude de la littérature médiévale française.IXe-XIVe siècles (Ed. Universității din București, 1999).

În perioada 1990 — 1992, prof. dr. Ioan Pânzaru a fost șeful Catedrei de Limba și Literatura Franceză din cadrul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, în 1993 a devenit prodecan al Facultății de Limbi și Literaturi Străine, iar între 2000 și 2005 prorector al Universității din București. Profesorul Ioan Pânzaru a fost rector al Universității din București în două mandate, între anii 2005 și 2011.

Din 2012 este director al CEREFREA Villa Noel — Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Științe Sociale al Universității din București, un spaţiu de excelenţă pentru studiul ştiinţelor sociale francofone, pus la dispoziția cercetătorilor, doctoranzilor şi post-doctoranzilor din domeniu, cu scopul de a dezvolta programele autonome de cercetare şi de a anima reţeaua de ştiinţe social-umane prin organizarea de conferinţe, evenimente ştiinţifice, seminarii şi programe de cercetare.

Pentru meritele sale academice în studiul limbilor străine, prof. univ. dr. Ioan Pânzaru a primit, de-a lungul timpului, titlul de „Comandor al Ordinului Cruzeiro do Sul”, „Commandeur de l`Ordre des Palmes Academiques”, „Comandor al Ordinului Stella d’Italia”, „Comandant al Ordinului Aguila Azteca”.

Pin It on Pinterest

Share This