În perioada 16-20 noiembrie 2016, a avut loc cea de-a 23-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură. În acest an, Universitatea din Bucureşti a fost reprezentată la cel mai înalt nivel la acest eveniment cultural de tradiție prin prezența prof. univ. dr. Liviu Papadima, prorector responsabil de comunicarea instituțională și relații internaționale, care a fost preşedintele de onoare al acestei ediții a târgului Gaudeamus.

„Recenta nominalizare m-a onorat și m-a bucurat. Am toate motivele să o consider nu atât ca pe o distincție personală – numeroși colegi de la Litere și nu numai sunt mult mai competent branșați la actualitatea editorială din România – cât ca pe o recunoaștere instituțională. E oarecum firesc ca Universitatea din București să fie reprezentată, și cu această titulatură onorifică, la un târg de carte care s-a numit, încă de la prima ediție, „Gaudeamus”, care se deschide și se închide cu intonarea imnului academic atât de familiar nouă și și-a ales motto-ul „Carte de învățătură”. De altfel, un număr impresionant dintre autorii „lansați” anual la târg sunt cadre didactice ale UB sau ale altor centre universitare de prestigiu din România. Nu mai vorbesc despre interesul pe care un astfel de eveniment îl suscită în rândul tinerilor cărora le dedicăm cea mai consistentă parte a activității noastre profesorale: studenții”. (prof. univ. dr. Liviu Papadima, prorector al Universității din București)

La Târgul Internațional Gaudeamus au fost disponibile sute de mii de titluri, multe în premieră și au fost organizate peste 800 de evenimente editoriale pe parcursul celor cinci zile.

Târgul s-a bucurat de participarea unui număr mare de edituri românești, instituţii de învăţământ, difuzori de carte şi publicaţii, precum și alte organizații din domeniul culturii și al educației. Editura Universității din București a participat la Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură prin Consorţiul Universitaria, alături de partenerii de la Presa Universitară Clujeană, Editura Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi şi Editura Universităţii de Vest din Timişoara. La eveniment a fost prezentă, de asemenea, editura Ars Docendi a UB.

Programul evenimentelor organizate de Editura Universității din București a inclus lansarea mai multor volume ale cadrelor didactice din cadrul Universității. Miercuri, 16 noiembrie 2016, a fost lansat volumul Cosmologie filosofică – texte fundamentalevol. 1: Renaşterea şi modernitatea timpurie (ed. general Dana Jalobeanu, ed. de volum Dana Jalobeanu, Doina-Cristina Rusu). Joi, 17 noiembrie, în cadrul evenimentului Filologia clasică – arc peste timp a avut loc o triplă lansare de carte: volumele Nova Studia ClassicaNova Series (ed. Liviu Franga, Raluca Grigoriu), vol. 1 Idei şi zei şi vol. 2 Constantin I. Balmuş. Biobibliografie, precum şi a volumului Bartholomaeus Eustachius din San SeverinoLibellus de dentibus/Mic tratat despre dinţi (ediţie bilingvă de Ana-Cristina Halichias în colaborare cu Oana-Cella Andrei). Vineri a avut loc lansarea cărții Charles I and the Romanian two-party system (1866-1914). History seen through political science lenses (Cosmin-Ştefan Dogaru).

Pin It on Pinterest

Share This