Ambasada SUA anunță deschiderea aplicațiilor pentru cursuri de specializare pentru profesori universitari, “Summer Institutes for Scholars”, ediția 2017.

Ca în fiecare an, cursurile sunt oferite la șase Summer Institutes pentru următoarele specializări, pentru profesorii care deja activează /predau în specializarea respectivă:

  1. American Politics and Political Thought
  2. Contemporary American Literature
  3. Journalism and Media
  4. Religious Pluralism in the United States
  5. U.S. Culture and Society
  6. U.S. Foreign Policy

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor este 22 ianuarie 2017, iar formularul de participare poate fi obținut la adresa de e-mail: alexandrescui@state.gov.  Rezultatele finale vor fi anunțate în luna aprilie 2017.

U.S. Institutes for Scholars (SUSIs) organizează programe academice intensive pentru absolvenți, al căror scop este acela de a oferi posibilitatea de a aprofunda înțelegerea societății, culturii, valorilor și instituțiilor din Statele Unite ale Americii.

Programele de studiu se vor desfășura la diverse colegii, universități și instituții din SUA. Fiecare program include o componentă de rezidență academică de patru săptămâni și două săptămâni de tur de studii integrate.

Candidații ar trebui să aibă vârsta între 30-50 de ani, să fie puternic motivați, cercetători cu experiență și specialiști provenind din instituții de învățământ superior sau de cercetare. În timp ce nivelul educațional al participanților va varia, candidații ar trebui să dețină diplomă de licență și cunoștințe substanțiale despre aria tematică a institutului sau a unui domeniu înrudit.

Candidații ideali provin din cadrul unor instituții care intenționează să introducă aspecte ale studiilor legate de S.U.A. în curriculum, să dezvolte noi cursuri în domeniul de specializare al institutului, să crească și să actualizeze cursurile existente despre Statele Unite ale Americii sau să ofere seminarii/workshopuri pentru specialiștii în studii americane legate de tema programului.

Candidații trebuie să transmită un formular de justificare și un scurt eseu personal, pentru a avea o mai bună înțelegere a motivațiilor și a scopurilor aplicației (a se vedea formularul de nominalizare). O declarație/un eseu convingător al candidatului ar trebui să descrie de ce acesta este interesat să participe la acel program specific și ce așteaptă să câștige din acea experiență, dar și ce va aduce el/ea nou în program. În plus, eseurile candidaților ar trebui să descrie planurile lor de a amplifica impactul programului prin contribuțiile aduse prin propriile cunoștințe și cercetare.

Mai multe informații despre programele “Summer Institutes for Scholars”, ediția 2017, pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This