La Colegiul Noua Europă – Institut de Studii Avansate se pot depune aplicații pentru două poziții pentru cercetători postdoctoranzi ca parte a ERC Starting Grant Record-keeping, fiscal reform, and the rise of institutional accountability in late-medieval Savoy: a source-oriented approach. Aceste poziții sunt oferite pentru doi ani, începând cu 1 octombrie 2017.

Candidații trebuie să aibă un doctorat în istorie medievală obținut în ultimii cinci ani și cunoștințe solide de latină medievală și de paleografie.

Fiecare cercetător postdoctoral va dezvolta un proiect individual, constând în studierea arhivelor despre castelele din Savoie (unități administrativ-teritoriale), pentru a completa cercetarea Investigatorului Principal despre Savoia medievală. Investigatorul Principal va oferi asistență în selectarea materialului sursă și va oferi indicații metodologice despre cum să se analizeze schimbările în ținerea contabilității și a documentelor administrative în conjuncție cu trendurile social-economice.

Fiecare cercetător postdoctoral va contribui cu un capitol la volumul colectiv care va fi publicat ca parte a proiectului și cu un articol care va fi publicat într-o revistă peer-reviewed.

Cercetătorii vor lucra la Colegiul Noua Europă și în arhivele și bibliotecile din Franța, Italia și Elveția. Salariul lunar net este aproximativ 1700 de euro și se acordă o sumă pentru călătorii de 4000 de euro.

Pentru a aplica, puteți transmite (1) o scrisoare de motivație care descrie experiența de cercetare și interesul pentru proiect, (2) CV academic, (3) propunerea de cercetare care detaliază alegerea propusă a materialului sursă, aspecte metodologice, și contribuția așteptată la proiectul general (nu mai mult de 2000 de cuvinte, fără a include referințele), (4) o mostră de scriere academică (cum ar fi un articol sau un capitol peer-reviewed), și (5) o copie scanată a diplomei de doctor la adresa applicationsERCStG@nec.ro, până la 1 februarie 2017. Toate materialele pentru aplicație trebuie să fie în limba engleză, cu excepția mostrei de scris, care poate fi scrisă în orice limbă de circulație internațională.

Candidații selectați vor fi programați la interviu prin Skype la începutul lunii martie 2017.

Candidații se vor putea familiariza cu descrierea proiectului, disponibilă la adresa http://www.nec.ro/data/pdfs/projects/castellany.pdf.

Pentru întrebări poate fi contactat Investigatorul Principal, Ionuț Epurescu-Pascovici.

Pin It on Pinterest

Share This