Marți, 13 decembrie 2016, Secția de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București organizează un nou seminar Conștiență și cunoaștere–o abordare interdisciplinară. Prelegerea intitulată Photographic Transparency – A Cognitivist Approach  va fi susținută de dr. Bogdan Boghitoi și va avea loc în sala de conferințe a IHR-ICUB (Str. D. Brândză, nr. 1), începând cu ora 17:00.

Dr. Bogdan Boghitoi este absolvent al Facultății de Filosofie a Universității din București, unde a urmat de asemenea un masterat, obținând ulterior titlul de doctor cu o teză referitoare la credibilitatea științifică a psihologiei populare. Ulterior, Bogdan Boghitoi a făcut cercetări în domeniul reprezentării cunoștințelor, acestea fiind relevante pentru managementul cunoașterii. Interesele sale teoretice sunt filosofia minții, psihologia și științele cognitive. În paralel, el este interesat de estetica analitică, în special de filosofia fotografiei.

Discuția va examina o problemă estetică, cea a transparenței fotografice, din punctul de vedere al teoriei minții extinse. Deși autorul consideră că s-ar putea crea conexiuni surprinzătoare între cele două domenii de cercetare, nimeni nu a încercat să opereze în mod eficient apropierea acestora. Intenția lui Bogdan Boghitoi este de a arăta că transparența picturală  poate fi reîncadrată drept un caz particular de cunoaștere extinsă, care, în continuare, poate oferi răspunsuri la unele dintre curiozitățile noastre estetice.

Seminariile Consciousness and Cognition: An Interdisciplinary Approach sunt organizate de dr. Diana Stanciu, visiting scholar al Secției de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București în perioada martie-decembrie 2016. Mai multe informații despre activitatea de cercetare a dr. Diana Stanciu pot fi consultate aici.

Mai multe informații despre seminarul Consciousness and Cognition: An Interdisciplinary Approach pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This