Pe 15 decembrie 2016, prof.univ.dr. Mihaela Pop, conf.univ.dr. Sebastian Grama și drd. Oana Șerban de la Universitatea din București vor susține prezentări în cadrul evenimentului. Aristotel 2400 – Teatru și Pedagogie. Abordare interdisciplinară. Evenimentul este organizat de Facultatea de Teatru a U.N.A.T.C. „I.L.Caragiale” București, care omagiază, asemenea instituțiilor de educație și cultură din întreaga lume, figura emblematică a unuia dintre cei mai mari gânditori ai istoriei omenirii: Aristotel, cu ocazia împlinirii a 2400 ani de la nașterea Stagiritului.

Proiect al Masterului de Pedagogie Teatrală în colaborare cu Departamentul de Studii Doctorale, evenimentul se dorește a fi o inițiativă de dezvoltare a studiilor de poetică și retorică din perspectivă pedagogică, în spiritul interdisciplinar al întemeietorului Lyceum-ului.

În cadrul seminarului vor avea loc diverse activități, precum: lecții deschise publicului, coordonate de către profesori ai facultății; alocuțiuni ale profesorilor invitați, ce se vor încadra în tema propusă, precum și un atelier susținut de o echipă de profesori de la Central School of Speech and Drama University of London, care îmbină în metoda de lucru, idei de sorginte aristoteliană și tehnici de teatru-dans ce aparțin lui Rudolf Laban. Echipa de cercetare din Anglia este formată din: dr. Kiki Selioni, împreună cu asistenții Alexandros Psychramis și Panagiotis Pantazis. Lor li se adaugă profesorul dr. Tilemachos Moudatsakis, de la Universitatea din Creta, care va susține un workshop de Educația Vorbirii Scenice, bazată pe pasaje din Poetica lui Aristotel.

Mai multe informații despre programul evenimentului pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This