Universitatea din București s-a clasat între primele 300 de universități în rankingul Times Higher Education pentru economii emergente, dat publicității săptămâna trecută.

Times Higher Education BRICS & Emerging Economies Rankings 2016 include instituții din 50 de țări clasificate ca economii emergente (avansate sau secundare) sau „economii de frontieră”. Doar instituții din 41 dintre aceste țări au făcut parte din lista finală a celor 300 de universități incluse în ranking.

Universitatea din București a fost inclusă în acest top alături de universitățile partenere din Consorțiul Universitaria: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Vest din Timișoara.

Phil Baty, editorul clasamentului Times Higher Education, a declarat: „Instituțiile din top 300 trebuie să demonstreze standarde înalte de performanță în predare, cercetare, relații internaționale și transfer de cunoștințe, precum și un spirit de competiție cu universitățile din celelalte 50 de țări cu economii emergente. Clasificarea include doar cele mai bune universități astfel că este o mare realizare să faci parte din acest top, iar Universitatea din București merită sincere felicitări”.

Rankingul BRICS & Emerging Economies folosește aceiași 13 indicatori utilizați în World University Rankings, dar care sunt recalibrați pentru a reflecta prioritățile de dezvoltare ale universităților din economiile emergente și examinând punctele forte ale fiecărei universități comparativ cu misiunile ei esențiale – predare, cercetare, transfer de cunoștințe și perspective internaționale. Clasamentul cuprinde 300 de universități, printre care Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

Criteriile folosite au inclus numărul de citări, veniturile din parteneriatele private, perspectivele internaționale, cercetarea și calitatea actului didactic.

Clasamentul complet Times Higher Education poate fi consultat aici.

Pin It on Pinterest

Share This