Secția de Științe Geonomice a Academiei Române și Comitetul Național al Geologilor din România organizează o nouă prelegere din cadrul Conferințelor de Geologie și Geofizică. Evenimentul va avea loc marți, 31 ianuarie 2017, începând cu ora 13:00,  la sediul Facultății de Geologie (Bd. N. Bălcescu, nr. 1), parter, amfiteatrul L. Mrazec.

În cadrul acestei conferințe, prof. univ. dr. Nicolae Anastasiu va prezenta tema Metamorfoza unui concept – de la mineralogie la geotectonică, iar prof. univ. dr. Alexandru Andrășanu va susține prelegerea Programul UNESCO pentru Geoștiințe și Geoparcuri.

Prof. univ. dr. Nicolae Anastasiu este profesor la Catedra de Mineralogie a Universității din București și membru al Academiei Române din 2001. A fost preşedinte al Societăţii Geologice a României (2000-2006). Activitatea sa științifică acoperă un spectru larg de probleme: mineralogia feldspaților, granitoidele de la Ogradena (Banat), masivul alcalin de la Ditrău (Carpații Orientali) și din domeniul sedimentologiei, petrografiei rocilor sedimentare, analizei secvențiale și modelelor de facies; cercetări aplicate în domeniul resurselor minerale și hidrocarburilor în Carpații Orientali, Carpații Meridionali, Munții Apuseni și Dobrogea. A efectuat primele studii de petrologie comparată și analiză comparativă – prin reconstituiri de paleosurse pentru bazinele sedimentare din Masivul Central Dobrogean, zona flișului și a molasei din Carpații Orientali sau pentru depozitele paleogene din vestul Depresiunii Transilvaniei.

Prof. univ. dr. Alexandru Andrășanu este directorul Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului al Universității din București. Este lector al Universităţii din Bucureşti și director al Departamentului de Geologie din cadrul Universității din București, unde predă cursuri de Geologie, Stratigrefie, Paleontologie, Geoconservare, Managementul ariilor protejate. Este membru al Societăţii Geologice Române şi al Asociaţiei Paleontologilor din România. Alexandru Andrășanu este coordonator Programul Geoparcuri Internationale UNESCO, fiind totodată şi expert şi evaluator UNESCO în cadrul Reţelei Globale a Geoparcurilor.

Pin It on Pinterest

Share This