Agenția Universitară a Fracofoniei din Europa Centrală și de Est organizează la Zagreb în Croația, în perioada 15-19 mai 2017, a șasea ediție a Festivalului studenților francofoni din Europa Centrală și de Est, intitulat ,,Francofonia creativă”.

Apelul la candidaturi pentru participanți este deschis până în data de 17 martie 2017. Candidaturile pot fi depuse prin completarea formularului disponibil aici și prin atașarea CV-ului și a formularului de înscriere.

Apelul la candidaturi pentru voluntari este deschis până la 1 martie și se realizează prin completarea unui formular disponibil aici și prin atașarea CV-ului cu mențiunea participanților implicați în activitățile extracurriculare francofone.

Condiții de acceptare a participanților și a voluntarilor: – să fie francofon;- să fie înscris într-o universitate membră a Agenției Universitare a Fracofoniei;  – să aibă mai mult de 18 ani (vor fi luate în considerare persoanele cu o vârstă de cel puțin 18 ani, începând cu martie 2017) ;

Prima ediție, organizată în anul 2012, a avut ca temă J’ai rendez-vous avec la langue française à Bucarest…en route vers le Forum de Québec, fiind una din manifestările desfășurate în paralel cu primul forum mondial al limbii franceze. A doua ediție s-a construit în jurul temei Carrefour des cultures francophones. Ediția din 2014 s-a înscris într-o suită de evenimente în jurul aniversării a 20 de ani a Biroului Europa Centrală și de Est, având ca temă  20 ans – une francophonie de mon âge. Ediția din 2015 s-a derulat sub auspiciile Cluj – capitale européenne de la jeunesse și a celei de-a 60-a aniversări a aderării României la Organizația Națiunilor Unite.

Pentru ediția din anul acesta a fost propusă o tematică legată de solidaritate în diversitate, titlul fiind Ensemble. 

Mai multe detalii despre Festivalul studenților în Europa Centrală și de Est pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This