Joi, 2 februarie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Insitutului de Cercetări al Universității din București va organiza un lunchtime seminar cu tema Cognition and Emotion in Visual Hermeneutics. Seminarul va fi susținut de Massimo Leone, profesor la Universitatea din Torino și visiting professor la Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB și va avea loc începând cu ora 13:30, în sala de seminarii a IRH – ICUB (str. Dimitrie Brândza, nr. 1).

Massimo Leone este profesor la Departamentul de Filosofie al Universității din Torino, Italia, unde predă cursuri de semiotică, de semiotică a culturii și de semiotică vizuală. A absolvit Studii de Comunicare la Universitatea din Siena și deține un DEA în Istoria și Semiotica Textelor și a Documentelor din Paris VII, un MPhil în Studiul cuvântului și al imaginii, de la Trinity College Dublin, un doctorat în Studii Religioase de la Sorbona și un alt doctorat în Istoria Artei de la University of Fribourg (CH). Lucrarea sa se concentrează asupra rolului pe care îl are religia în studiile de cultură modernă și contemporană. Massimo Leone a publicat 7 cărți, a editat 30 de volume colective și a publicat mai mult de 300 de articole în domeniul semioticii și al studiilor religioase. A susținut prelegeri în Africa, Asia, Australia, Europa și America de Nord. Este redactor-șef la Lexia, the Semiotic Journal of the Center for Interdisciplinary Research on Communication, Universitatea din Torino, Italia, și editor al seriei de cărți “I Saggi di Lexia” (Rome: Aracne) și “Semiotics of Religion” (Berlin and Boston: Walter de Gruyter). Massimo Leone conduce programul de master în Studii de Comunicare la Universitatea din Torino, Italia.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii, dar și programul prelegerilor organizate în anul 2017 în cadrul seminarului de cercetare lunchtime seminar pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This