Joi, 2 februarie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a ICUB (Institutul de Cercetare al Universității din București) organizează o nouă întâlnire din seria de workshop-uri pe tema The grant proposal: from research design to writing strategies. Prelegerea cu tema From Romanian to English: differences in academic writing style va avea loc între orele 11:00 -13:00, în sala de seminarii a IHR – ICUB (Str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Organizatorii acestui seminar sunt Mihnea Dobre (IRH-ICUB) și Ionuț Epurescu-Pascovici (New Europe College).

Workshop-urile au ca scop să ofere ocazia cercetătorilor din științele umaniste și sociale să se întâlnească, să își împărtășească experiențele, să primească sfaturi despre cum se scrie o aplicație pentru un grant și să colaboreze pentru aplicațiile lor de granturi pentru apeluri naționale și europene. Această serie de workshop-uri se adresează în primul rând cercetătorilor aflați în stadiile de început ale carierei (până la 5 ani de la finalizarea doctoratului).

Rezultatul acestei serii de workshop-uri se dorește a fi crearea unei mici comunități de cercetători care vor continua să își ofere sprijin reciproc pentru aplicațiile de granturi prin peer-review și sfaturi constructive.

Întâlnirile din cadrul acestor workshop-uri vor discuta tipuri specifice de apeluri, cum ar fi programele postdoctorale Marie Curie și aspecte generale referitoare la proiectarea cercetării. Întâlnirile vor fi realizate ca workshop-uri interactive despre scrierea de proiecte. După discutarea unor aspecte specifice ale scrierii academice în limba engleză, de la structură și organizare la stil și dicție, în întâlnirea finală participanții vor fi invitați să își prezinte voluntar aplicațiile pentru proiectele la care lucrează în prezent pentru a fi discutate, pentru peer-review și editare. Implicarea activă în workshop-uri va permite participanților să folosească în propriile aplicații pentru granturi lecțiile și strategiile învățate în seminar.

Mai multe informații despre seminariile The grant proposal: from research design to writing strategies pot fi consultate aici.

Cei care doresc să participe la acest seminar se pot înregistra la adresa de email mihnea.dobre@icub.unibuc.ro (Dr. Mihnea Dobre).

Pin It on Pinterest

Share This