Miercuri, 18 ianuarie 2017, va avea loc o ediţie aniversară: a 200-a din seria a doua a Cafenelei critice! La această ediție a Cafenelei critice este invitat președintele Emil Constantinescu.  Evenimentul va avea loc începând cu orele 19:00, la Club A (str. Blănari, nr. 14).

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Pe 17 noiembrie 2016 s-au împlinit 20 de ani de la data la care o majoritate a electoratului l-a ales ca preşedinte al României pe Emil Constantinescu. A fost recent lansată, la Tîrgul de carte „Gaudeamus”, o carte care evocă momentul, reconstituind întreaga desfăşurare a mandatului lui Emil Constantinescu, decisiv pentru reorientarea geo-politică a ţării noastre şi pentru integrarea ei euro-atlantică, pe fundalul unui sfert de secol de istorie a postcomunismului autohton: Preţul demnităţii. O istorie altfel de Laura Ganea (editată la RAO). La 20 de ani de la victoria în alegeri, preşedintele Emil Constantinescu va vorbi la Cafeneaua critică despre viaţa sa şi despre cariera sa publică.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control şi, din toamna lui 2011, din nou la Club A. În stagiunea 2016-2017 întîlnirile Cafenelei Critice au loc miercurea seara.

Pin It on Pinterest

Share This