Centrul de Studii Japoneze al Universităţii din Bucureşti organizează în perioada 4-5 martie 2017 a VII-a ediţie a Simpozionului Internaţional de Studii Japoneze cu titlul ”Mind” and “Body” in Japanese Culture. Ceremonia de deschidere a simpozionului va avea loc sâmbătă, 4 martie 2017, începând cu ora 10:00, la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine a Universităţii din Bucureşti (Str. Pitar Moş, nr. 7-13, et. II).

 La ceremonie va participa şi E.S. domnul Kisaburo ISHII, Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, precum şi reprezentanţi ai conducerii Universităţii din Bucureşti. Ca în fiecare an, simpozionul beneficiazǎ de sprijinul Japan Foundation. Ediția din acest an îl va avea ca invitat și pe directorul adjunct al biroului Japan Foundation de la Budapesta, dl. Shota Miyake, care va susţine o prezentare în cadrul simpozionului. De asemenea, Simpozionul Internaţional de Studii Japoneze se bucură de colaborarea universităţii Doshisha din Kyōto cu care Universitatea din Bucureşti a semnat de curând un acord de înfrăţire.

La simpozion participă un mare număr de cercetători în domeniul studiilor japoneze din Anglia, Belgia, Cehia, Franța, Japonia, Lituania, România şi Slovenia. Limbile oficiale ale simpozionului sunt engleza şi japoneza.

Programul celei de-a  VII-a ediţii a Simpozionului Internaţional de Studii Japoneze poate fi consultat aici.

Accesul publicului este liber, dar, având în vedere numărul limitat de locuri în săli, cei care doresc să participe sunt rugaţi să se înscrie până vineri, 3 martie 2017, la ora 20:00, la adresa de mail csj.unibuc[at]gmail.com. La înscriere vor avea prioritate studenţii, masteranzii şi doctoranzii Universităţii din Bucureşti.

Simpozionul Internaţional de Studii Japoneze este unic în Europa de Est, şi implicit în România, prin numărul mare de participanţi din străinătate, dar şi prin diversitatea temelor abordate. Secţiunile simpozionului includ conferinţe si prezentări din domenii precum diplomaţie, istorie, antropologie, literatură, studii de gen, lingvistică, educaţie etc.

Pin It on Pinterest

Share This