Editura Universităţii din Bucureşti inițiază o nouă colecţie intitulată „Personalităţi ale Universităţii din Bucureşti”, care se deschide cu lansarea volumului omagial „Sintaxa ca mod de a fi”, o lucrare colectivă dedicată renumitului filolog Gabriela Pană Dindelegan.

Cu prilejul aniversării renumitului lingvist, sărbătorite la Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al.Rosetti” al Academiei Române, de către foştii studenţi, acum cercetători şi profesori universitari, s-a lansat volumul omagial „Sintaxa ca mod de a fi”, o lucrare colectivă apărută recent la Editura Universității din București.

Profesor emerit al Departamentului de Lingvistică din Facultatea de Litere a Universității din București, Gabriela Pană Dindelegan este lingvist și membru corespondent al Academiei Române. Diplomat universitar și absolventă cu diplomă de merit a Facultății de Limbă și Literatură Română a Universității din București în anul 1964, Gabriela Pană Dindelegan este din anul 1985 până în prezent membru în Consiliul Științific al Facultății de Litere. În perioada 1996-2000 și 2004-2007, Gabriela Pană Dindelegan a fost membru în Senatul Universității din București. Între anii 2000-2004 și 2004-2007, prof. univ. dr. Gabriela Pană Dindelegan a fost șef al Catedrei de Limba Română a Facultății de Litere, Universitatea din București.

Pin It on Pinterest

Share This