Joi, 16 februarie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București va organiza un lunchtime seminar cu tema ”On the Substance of Autonomous Morphology”. Prelegerea va fi susținută de Martin Maiden, profesor la Universitatea Oxford și visiting professor al Secțiunii de Științe Umaniste a Institutului de Cercetări al Universității din București. Prelegerea va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminarii a IRH–ICUB (str. Dimitrie Brândza, nr. 1).

Martin Maiden deține un doctorat onorific acordat de Universitatea din București în anul 2013. În 2014 a fost distins cu titlul ,,Comandor” în Ordinul Național ,,Serviciul Credincios” din România. În prezent, Martin Maiden este profesor de limbi romanice la Oxford, fellow la Trinity College (din 1996) și director al Centrului de Cercetare pentru Lingvistică Romanică din Oxford (din 2007). A fost fellow al Academiei Britanice din anul 2003. A studiat la Universitatea din Cambridge, unde a obținut titlul de doctor în lingvistică în 1987. În perioada 1982-1989 a predat limba italiană la Universitatea din Bath, iar între anii 1989-1996 a predat filologie romanică la Universitatea din Cambridge. Martin Maiden a fost vicepreședinte al Societății Lingvistice Italiene în perioada 2003-2004. Este editor și colaborator la The Cambridge History of the Romance Languages (2011/2013) și la The Oxford Guide to the Romance Languages (2016). Interesele sale particulare de cercetare sunt în lingvistică italiană și română și dialectologie, lingvistică istorică și morfologie. Cursurile sale din București se vor intitula ,,Lecții de morfologie istorică romanică și românească”.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele. Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This