Secţiunea de Ştiinţe Sociale a Institutului de Cercetări al Universităţii din Bucureşti organizează joi, 23 februarie 2017, evenimentul ”Has the Global Age Come to an End?”. Prelegerea va fi susţinută de către Dr. Martin Albrow, fellow la Academia de Științe Sociale (Marea Britanie). Evenimentul se va desfășura la sediul Facultății de Sociologie și Asistență Socială (Bulevardul Schitu Măgureanu, nr. 9), în sala de consiliu, parter, începând cu ora 16:00.

Evenimentul constituie o discuție asupra argumentelor enunțate de către Martin Albrow în cartea The Global Age: State and Society Beyond Modernity, publicată în 1996. În acea perioadă, autorul a susținut faptul că bombardamentele nucleare de la Hiroshima și Nagasaki din 1945 au marcat chinurile morții epocii moderne și începutul epocii globale, cu un sentiment comun de amenințare la adresa existenței umane pe pământ. Alții au afirmat la acel moment că globalizarea a subminat statul-națiune, în timp ce unii încă așteaptă cu nerăbdare un nou sistem de guvernanță la nivel mondial.

Anul 2016 caracterizat de Brexit și de alegerile prezidențiale americane în favoarea lui Donald Trump pare să fie anul reacție pentru mișcările populare împotriva globalizării și reafirmarea identității naționale. Albrow susține că cooperarea privind obiectivele globale nu este în contradicție cu noul naționalism. Amenințarea la epoca globală provine dintr-o altă sursă – era digitală.

Dr. Martin Albrow este vicepreședinte onorific al Asociației Britanice de Sociologie, profesor emerit al Universității din Wales și senior fellow la Centrul pentru Studii Avansate, Hamburger Käte, Universitatea din Bonn. Dr. Martin Albrow este cunoscut pe plan internațional pentru munca sa de pionierat privind globalizarea socială și culturală. The Global Age: State and Society Beyond Modernity (1996) a câștigat Premiul European Amalfi în 1997. Alte cărți publicate de dr. Martin Albrow sunt Bureaucracy (1970), Max Weber’s Construction of Social Theory (1990), Do Organizations Have Feelings? (1997), Sociology: The Basics (1999) și Global Age Essays on Social and Cultural Change (2014).

Mai multe detalii despre evenimentul ”Has the Global Age Come to an End?” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This