Vineri, 10 martie 2017, începând cu ora 10:30, Biroul de Informare al Parlamentului European în România organizează dezbaterea Modele feminine în știință și cercetare, la Centrul Cultural Casa Artelor – Casa Eliad (Bd. Mircea Vodă, nr. 5).

Parlamentul European sprijină femeile cercetători. În anul 2015, acesta a adoptat o rezoluție ce solicită o strategie comunitară, care să abordeze diferite bariere în dezvoltarea profesională a femeilor și să facă știința mai incluzivă. Scopul este de a pune capăt barierelor, stereotipurilor și prejudecăților, conștiente sau inconștiente, pe parcursul carierei academice și științifice a femeilor.

Conform statisticilor și anchetelor sociologice disponibile, femeile sunt subreprezentate în majoritatea posturilor din știință, inginerie și management și la nivelurile ierarhice superioare, chiar și în sectoarele în care sunt majoritare, cum ar fi educația. Există o nevoie recunoscută de a se promova şi facilita dezvoltarea carierelor femeilor şi o mai mare prezentă a tinerilor, mai ales a studentelor şi femeilor din mediul academic, în domeniile ştiinţă, tehnologie, inginerie, matematică (STIM).

Evenimentul, care va marca Ziua internațională a femeii, are drept scop să ofere participanților posibilitatea de a analiza, împreună cu vorbitorii invitați, prevederile legislative privind egalitatea de gen, programele care încurajează femeile să adopte o carieră științifică sau academică, posibile răspunsuri la provocările cu care acestea se confruntă, dar şi posibilitatea de a cunoaște câteva exemple feminine românești de succes în domeniul științific.

Vă rugăm să confirmați participarea la Cristina Cristoloveanu, email: epbucarest@europarl.europa.eucristina.cristoloveanu@europarl.europa.eu sau telefon: 021 405 08 88.

Agenda dezbaterii Modele feminine în știință și cercetare poate fi consultată aici.

Pin It on Pinterest

Share This