Dr. Marius Stan (Senior scientist, Senior Fellow of Argonne National Laboratory, Computation Institute University of Chicago, and Institute for Science and Engineering, Northwestern University) va susține miercuri, 29 martie 2017, prelegerea Physics, Art and Society.  Conferința va avea loc de la ora 11:00, în Aula Horia Hulubei a Facultății de Fizică (Platforma Măgurele).

Dr. Marius Stan este chimist computațional și fizician interesat de termodinamica non-echilibrului, eterogenitate, și design de material pentru aplicații în energie și electronică. Grupul lui utilizează inteligența artificială, machine learning, și simulări multi-scale pe computer pentru a înțelege și prevedea proprietățile sistemelor fizice complexe. Dr. Stan a publicat numeroase articole în reviste științifice și cărți și a susținut mai mult de o sută de prelegeri la conferințe internaționale.

Dr. Stan este, de asemenea, scriitor și poet publicat, precum și…actor în serialul Breaking bad, considerat de critici serialul american cu cel mai mare succes din toate timpurile.

După prelegere, cadrele didactice și studenții UB pot adresa întrebări și pot discuta liber cu dr. Stan. Pentru cei care nu vor putea să-l asculte și să-i adreseze întrebări după prelegerea ținută în Facultate,  dr. Stan a răspuns anul acesta și invitațiilor venite din partea altor  instituții din România, conform următorului program:

Știință, Artă și Societate, în Aula Academiei Române, luni 27 martie, ora 11:00

– Știintă, Artă și Societate – Institutul de Chimie Fizică, marți 28 martie, ora 11:00

– Academia de Științe Economice, joi, 30 martie, ora 16:30

Informatii suplimentare despre biografia și cariera fizicianului și chimistului american de origine română pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This