Miercuri, 29 martie 2017, va avea loc o nouă ediție a Cafenelei critice cu ocazia redeschiderii Muzeului Naţional al Literaturii Române. Evenimentul se va desfășura la sediul Muzeului Naţional al Literaturii Române (Str. Nicolae Creţulescu, nr. 8, în spatele Bisericii Albe de pe Calea Victoriei), în intervalul orar 18:00-20:00. Gazda evenimentului este Ion Bogdan Lefter.

La redeschiderea pentru public a muzeului, Cafeneaua critică se grăbeşte să-l viziteze! La sediul său recent-inaugurat, Cafeneaua critică propune o ediţie specială de prezentare a vechiului-nou Muzeu Naţional al Literaturii Române!

La eveniment participă Ioan Cristescu, manager general MNLR, Constantin Goagea, coordonator design şi curatoriat, Ştefania Coşovei, Anca Dănilă, Victoriţa Doicescu, Andreea Drăghicescu, Iuliana Dumitru, Gabriela Mareş, Cristina Milca, Alina Niculescu, Eugenia Oprescu, Mihaela Stanciu, Ramona Tănase, Loredana Voicilă, din echipa MNLR.

În data de 21 martie 2017 a fost inaugurat oficial noul sediu al Muzeului Naţional al Literaturii Române într-o splendidă clădire de patrimoniu din zona Calea Victoriei-Hotelul Athenée Palace, alături de Uniunea Teatrală din România, UNITER. Fondat de Perpessicius în 1957, Muzeul Naţional al Literaturii Române a devenit de-a lungul a şase decenii una dintre cele mai prestigioase instituţii culturale ale Bucureştiului şi ale ţării. În urma retrocedării sediului iniţial, fără o soluţie alternativă rapidă, MNLR s-a mutat în vara lui 2014 în clădirea Casei Scînteii, în spaţii care nu permiteau vizitarea de către public. În schimb, perioada de „exil” a fost folosită pentru reorganizare, pentru inventarierea şi recatalogarea arhivei şi a colecţiei. Revenit în centrul Capitalei, MNLR are acum, de fapt, două sedii: cel principal, care poate fi vizitat, şi unul secundar, administrativ şi de depozitare, unde vor fi amenajate, de asemenea, spaţii de expunere.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1990, la Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control şi, din toamna lui 2011, din nou la Club A. În stagiunea 2016-2017 întâlnirile Cafenelei critice au loc miercurea seara.

Pin It on Pinterest

Share This