Vineri, 31 martie 2017, începând cu ora 19:00, în Grădina Casei Filipescu-Cesianu (Calea Victoriei, nr. 151), se continuă seria de concerte jazz din cadrul stagiunii ,,Prietenii Muzicii în Universitatea din Bucureşti”.

“Jazz On” este un regal muzical-artistic în care cele mai fredonate melodii de jazz vor prinde din nou viață prin vocea impresionantă a lui Adrian Nour și abilitățile impecabile ale instrumentiștilor săi (Ciprian Pop-chitară, Adrian Flautistu-bass, Iulian Nicolau-tobe). Într-o manieră rafinată și originală, cu o prezență scenică captivantă, Adrian Nour reușește, de fiecare dată, să ofere iubitorilor de jazz momente memorabile.

Absolvent al Facultății de Arte, Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, secția actorie, Adrian Nour a îmbrățișat o carieră muzicală și actoricească. Adrian Nour colaborează cu cele mai importante teatre din București și face parte din compania ,,Passe Partout”, condusă de Dan Puric. În privința carierei muzicale, Adrian Nour începe să cânte în timpul facultății alături de Puiu Crețu, ulterior devenind solistul trupei “Avantgarde”, alături de care lansează albumul ,,Nu renunța”, în anul 2011. A cântat în București într-o trupă de coveruri ,,Mirel Project”, condusă de Mirel Cumpănaș și Cristi Pup (ex-Cargo), timp de un an.

În anul 2013 a participat la ,,Vocea României”, ajungând în finala concursului. În prezent, Adrian Nour performează pe marile scene din România unde muzica și talentul său actoricesc se îmbină într-un mod încântător.

Premiile obținute de solistul și actorul Adrian Nour:

  • TIFF și Festivalul de Film Anonimul cu ,,Și binele trebuie sa aibă margini” – scurtmetraj, R: Gabriel Achim (2007);
  • Festivalul Internațional al artelor spectacolului muzical ,,Viața e frumoasă” cu aria ,,Cum să-i vorbesc” din ,,Romeo si Julieta” ( 22 noiembrie 2009);
  • Festivalul Internațional de Teatru „Butrinti 2000” – Butrinti, Albania, cu ,,Romeo si Julieta”, R: Kero (18 – 22 iulie 2010);
  • Festivalul Național de Teatru cu ”Royal Fashion”, R: Dan Puric (2 noiembrie 2010);
  • Festivalul Internațional al artelor spectacolului muzical ,,Viața e frumoasă” – Premiul pentru cel mai bun moment coregrafic ”Singin’ in the rain” (5 noiembrie 2010);

Cea de-a VIII-a ediție a stagiunii „Prietenii muzicii în Universitatea din Bucureşti” este organizată în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Muzeul Municipiului București și EnjoyTV.ro.

Concertul face parte din programul „Oportunități la tine acasă”, finanțat de către Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Lansat în 2009, programul promovează tinerii muzicieni excepționali din România, făcându-i cunoscuți publicului larg și oferindu-le oportunități de lucru și specializare.

În cadrul programului „Oportunități la tine acasă” se organizează periodic concerte, recitaluri, cursuri, festivaluri și concursuri în București, în țară și în străinătate, sprijinite de parteneri din zona instituțiilor publice, dar și din spațiul privat. Datorită diversității evenimentelor organizate sub sigla „OTA” (evenimente adresate unui public – țintă variat), programul atrage, anual, un număr de minimum 10.000 de spectatori.

Intrarea este liberă, iar concertele vor fi transmise prin live streaming pe pagina enjoytv.ro.

Pin It on Pinterest

Share This