Universitatea din București va acorda miercuri, 29 martie 2017, titlul onorific de Doctor Honoris Causa profesorului Stephen J. Cutler, unul dintre cei mai respectați specialiști din domeniul gerontologiei. Ceremonia se va desfășura la Palatul Facultății de Drept (B-dul Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46, București), sala „Petre Antonescu”, începând cu ora 11:00.

Profesorul Stephen J. Cutler a absolvit studiile de licență în Sociologie la Dartmouth College, în anul 1964, și a continuat să se specializeze în acest domeniu, urmând un  program de master, în anul 1965, și un doctorat, în anul 1969, la University of Michigan. După încheierea studiilor, Stephen J. Cutler s-a dedicat carierei universitare, devenind cadru didactic al Universității din Vermont și Oberlin College și profesor invitat la Universitatea din Michigan, Universitatea din Carolina de Nord – Chapel Hill, Universitatea din Geneva, Universitatea de Stat din Oregon, Duke University și Universitatea din București.

În prezent, Stephen J. Cutler este profesor „distins” și profesor emerit la Universitatea din Vermont și, de asemenea, este parte a comunității academice a Universității din București, unde a predat pentru două generații de doctoranzi ai Școlii doctorale de Sociologie. În plus, Cutler a participat activ la numeroase dezbateri organizate în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București, abordând multiple tematici majore cu privire la societatea românească.

Stephen J. Cutler și-a dedicat bună parte din cariera sa gerontologiei și cercetării bolii Alzheimer. Ca recunoaștere a cercetării sale inovatoare, în anul 1998, profesorul Cutler a fost ales președinte al Asociației de Gerontologie din America.

Profesorul Cutler este autorul a 5 cărți, 92 articole și 98 prezentări la conferinţe, publicate ȋn una dintre cele mai prestigioase publicații din sociologie, American Sociological Review, dar și ȋn reviste de prestigiu precum Social Forces, The Gerontologist, Public Opinion Quarterly, Journal of Gerontology, Aging and Sociology, Journal of Rural Studies, și European Journal of Aging. Subiectele analizate de profesorul Cutler au inclus: aging-ul productiv, pierderea prestigiului, pierderea mobilității, modele rezidențiale, participarea voluntară a asociațiilor sau atitudini politice, toate legate de îmbătrânire.

Universitatea din București este onorată să-i confere profesorului Stephen J. Cutler distincția de Doctor Honoris Causa, în semn de recunoaștere a meritelor sale în dezvoltarea domeniului gerontologiei și promovarea studiului îmbătrânirii populației și analizei bolii Alzheimer în mediul academic internațional.

Pin It on Pinterest

Share This