Facultatea de Psihologie și Științele Educației a organizat, joi, 2 martie, sesiunea informativă „Mimicry and its modulation by emotional expressions and ethnic group membership: A multi-method approach”, susținută de Birgit Rauchbauer, cercetător afiliat Cognitive Science Research Platform din cadrul Social, Cognitive and Affective Neuroscience Unit, care aparține Universității din Viena, precum și profesor invitat în cadrul programului de master în Științe Cognitive OPEN MIND de la Universitatea din București. Mai multe detalii despre activitatea lui Birgit Rauchbauer se pot consulta aici.

În cadrul prelegerii la care au participat cadre didactice, doctoranzi, masteranzi şi studenţi la ciclul de licenţă, Birgit Rauchbauer a prezentat o serie de experimente realizate în cadrul Universității din Viena. Expunerea a fost una inedită prin faptul că studiile aduse în discuţie au presupus metode diferite de operaţionalizare a variabilelor – comportamente, procese neuronale surprinse prin intermediul fMRI, şi potenţiale măsurate cu ajutorul EEG.

La finalul sesiunii, participanţii au avut ocazia să adreseze întrebări şi să primească răspunsuri într-un stil interactiv.

Pentru informații suplimentare: raluca.tomsa@fpse.unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This