Studenții Facultății de Matematică și Informatică a Universității din București au obținut o performanță remarcabilă la Olimpiada de Matematică din Macedonia, adresată studenților din anii I și II de studiu, care s-a desfășurat în perioada 28 februarie-5 martie 2017.

Reprezentanții Facultății de Matematică au fost Cornel Băețica în calitate de team leader, Gabriel Mincu, deputy leader și 4 studenți care au obținut următoarele rezultate:

Andrei Comăneci – medalie de aur

Evgnosia-Alexandra Kelesidis – medalie de argint

Andreea Maria Popa – medalie de argint

Daniel Bănaru – medalie de bronz

Anul acesta, la a XI-a ediție SEEMOUS, s-au înscris în competiție 84 de studenţi din 18 universităţi din Bulgaria, Grecia, Turkmenistan, Argentina şi România.

Pentru Facultatea de Matematică și Informatică, participarea la această olimpiadă reprezintă deja o tradiție,  studenți mainfestându-și interesul pentru această competiție încă din anul 2009.

Anul 2016 a reprezentat, de asemenea, un an încunuat cu medalii și reușite pentru reprezentanții Facultății de Matematică și Informatică, aceștia obținând o medalie de aur, trei medalii de argint și una de bronz.

SEEMOUS este cunoscută atât ca o olimpiadă special dedicată matematicienilor talentați și pasionați de acest domeniu, cât și ca o oportunitate de a schimba impresii și informații între studenți din toate colțurile lumii, dat fiind caracterul acesteia internațional.

Pin It on Pinterest

Share This