La Editura Universității din București a apărut volumul colectiv Critică, marginalitate, cinism, editat de conf. univ. dr. Cristian Iftode, cadru didactic la Faculatea de Filosofie, și Cristina Voinea, doctorandă la Facultatea de Filosofie.

Autorii, profesori şi cercetători în filosofie, ştiinţe sociale şi umaniste, istoria şi teoria artei, au abordat și analizat o serie de probleme relevante pentru lumea contemporană: „viaţa adevărată” şi riscurile spunerii publice a adevărului; critica diverselor convenţii sociale şi problema „întoarcerii la natură” în secolul XXI; asumarea condiţiei de marginal şi problema rezistenţei la normalizare biopolitică în „societatea de control”; „kynism 2.0” şi etica Internetului; cinismul şi arta modernă, expunerea publică şi punerea în pericol în practicile artistice contemporane; figura actuală a filosofului în spaţiul public şi problema practicii filosofice.

Volumul Critică, marginalitate, cinism poate fi achiziționat de la Librăria Universității din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12) sau online de pe site-ul Editurii Universității din București aici.

Pin It on Pinterest

Share This