Zilele Porţilor Deschise la SAS debutează luni, 3 aprilie 2017, cu Caravana Culturală Roma în Universităţi care se opreşte pentru o zi, începând cu ora 14:00, la Universitatea din București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (Bdul.Schitu Măgureanu, nr. 9), etaj 2, sala 201.

Evenimentul va începe cu punerea în scenă a piesei de teatru forum „Dacă nu mă vezi, nu mă cunoști”, care abordează povestea de viață a actorului de etnie romă, Marcel Costea.

Va urma o dezbatere cu publicul prezent, pe baza subiectului piesei de teatru, dar și pe teme precum: metode de combatere a stereotipurilor și a prejudecăților față de tinerii romi din mediul academic, asumarea identității rome și provocările din mediul academic pentru aceștia sau măsurile afirmative pentru romi.

Evenimentul se va încheia cu un recital susținut de către orchestra Răducanu Band, compusă din tineri muzicieni de etnie romă. Repertoriul va cuprinde piese de jazz-manouche, stil făcut celebru de către marele chitarist și compozitor francez de etnie romă, Django Reinhardt.

Principalul obiectiv al acestei acțiuni culturale este combaterea prejudecăţilor şi stereoripurilor referitoare la romi prin dialog intecultural pentru diversitate şi prin învăţarea pe tot parcursul vieţii.

Centrul Naţional de Cultură a Romilor – Romano Kher este instituţia guvernamentală care are misiunea de a dezvolta şi promova cultura romă sub toate aspectele sale, inclusiv prin: susţinerea producţiei culturale rome (publicaţii bilingve, film documentar, teatru, arte vizuale), dezvoltarea unei elite a romilor responsabile din punct de vedere etnic.

Intrarea este gratuită.

Mai multe informații despre acest eveniment pot fi consultate pe pagina de facebook.

 

Pin It on Pinterest

Share This