Facultatea de Științe Politice a Universității din București organizează în perioada 22-28 mai 2017 a 6–a ediție a Festivalului de Științe și Arte Politice: POLIMATECA.

POLIMATECA este o serie de evenimente şi activităţi non partizane ce îşi propun să atragă atenţia asupra faptului că ştiinţele politice nu sunt o disciplină ce pregăteşte în mod necesar politicieni, ci reprezintă mai degrabă un domeniu ce contribuie în mod fundamental la înţelegerea societăţii şi a problemelor acesteia, precum şi la formarea unor personalităţi independente intelectual, capabile să genereze şi să pună în practică proiecte de succes pentru dezvoltarea personală şi comunitară, promovând în acelaşi timp schimbări sociale în spiritul libertăţii de expresie, creativităţii şi al valorilor democratice.

Evenimentele sunt grupate în colecții. Detalii http://www.fspub.unibuc.ro/polimateca.

22-25 mai

Colecţia In the making

Prelegeri ale profesorilor facultății deschise publicului larg (în română, engleză sau franceză)

22-28 mai

Colecția Haute-culture

Conferinţe academice despre rolul politicului şi impactul investigaţiei acestuia în societate

22-28 mai

Colecția Prêt-à-penser

Dezbateri cu invitați şi lansări de carte din sfera ştiinţelor politice şi a socialului în general

22-28 mai

Colecţia Handmade. Dă o mână de ajutor!

Evenimente cu şi despre societatea civilă

24 mai

Urbanity Cinema

URBANITY este inițiativă pilot a Facultății de Științe Politice a Universității din București dedicată celebrării cosmopolitismului și cooperării internaționale în spațiul universitar românesc. Sub deviza În căutarea orașului global, URBANITY propune pe tot parcursul anului universitar activități formale și informale pentru explorarea orașului și a universului studențesc ca locuri de întâlnire, interacțiune și dialog esențiale pentru formarea unor perspective cosmopolite, deschise și tolerante asupra lumii în care trăim.

Urbanity Cinema face parte din seria URBANITY și pentru această ediție a Polimatecii, propune o proiecție de filme românești contemporane care au orașul ca subiect sau personaj.

26-28 mai

Conferință internațională interdisciplinară de cercetare politică SCOPE: Science of Politics, ediția a 4-a (Democracy in Development: Comparative Perspectives on the Governance of the Public Good)

Keynotes: Cecelia LYNCH (University of California Irvine), Erik-Svend SKAANING (University of Aarhus), Laurence WHITEHEAD (University of Oxford)

Pin It on Pinterest

Share This