Centrul de Istorie Comparată a Societăților Antice (CICSA) al Facultății de Istorie a Universității din București organizează cea de-a V-a ediție a Sesiunii Anuale de Comunicări Științifice ,,Jaf, corupție și abuz”, în zilele de 21 și 22 aprilie 2017. Sesiunea se va desfășura la sediul Facultății de Istorie (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12), sala 301, etajul III.

La sesiune vor participa cadre didactice, studenți și doctoranzi de la Facultatea de Istorie a Universității din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Institutul de Istorie „A. D. Xenopol” din Iași, Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat Moldova din Chișinău, Direcţia pentru Cultură a Municipiului Bucureşti-Ministerul Culturii și Ecole Pratique des Hautes Etudes, Paris.

Lucrările Sesiunii de comunicări vor fi deschise pe 21 aprilie, la orele 9:30, cu un cuvânt de deschidere rostit de prof. univ. dr. Gheorghe Vlad Nistor. Intervențiile vor începe la orele 10:00.

Tema sesiunii de comunicări științifice deschide perspective multiple de abordare din domenii variate precum științele istoriei, arheologie, istoria artei, sociologie, științele politice.

Programul detaliat al prezentărilor este disponibil aici. Prezentările vor avea cca. 20 de minute, urmate de 10 minute de discuții.

Edițiile anterioare ale Sesiunii anuale de Comunicări Științifice CICSA au avut următoarele teme: Urban şi Rural în Lumea Antică (19-20 aprilie 2013); Mit, rit și ritualuri în Preistorie și Antichitate (25-26 aprilie 2014); Fizic și simbolic în reprezentări ale corpului uman (24-25 aprilie 2015) și Violența – forme, contexte, interpretări, resemantizări (22-23 aprilie 2016).

CICSA a fost înfiinţat în anul 1997 ca urmare a iniţiativei unui grup de cadre didactice ale catedrei de Istorie Antică şi Arheologie. Centrul îşi propune să creeze mediul intelectual favorabil cercetărilor comparate în diverse domenii ale studiilor referitoare la antichitate. În proiectele de cercetare sunt implicaţi atât profesori ai Facultăţii de Istorie, cât şi cercetători din institutele Academiei şi studenţi, masteranzi şi doctoranzi în domeniul istoriei.

Mai multe informații despre cea de-a V-a ediție a Sesiunii Anuale de Comunicări Științifice ,,Jaf, corupție și abuz” pot fi consultate aici.

 

Pin It on Pinterest

Share This