Miercuri, 26 aprilie 2017, începând cu ora 18:00, grupul Chimie_UB Alumni din Facultatea de Chimie și Asociația Studenților Chimiști a Universității din București, în colaborare cu Societatea de Chimie din România, organizează cea de-a 7-a întâlnire Alumni-Studenți, desfășurată în cadrul proiectului Chimiști și Cariere.

Evenimentul va avea loc la Facultatea de Chimie a Universității din București (Bd. Regina Elisabeta, nr. 40-42), în Amfiteatrul IG Murgulescu (R2). Întâlnirea Alumni-Studenți o va avea ca invitată pe Dr. Ștefania Tănase Grecea, de la Institutul Van’t Hoff pentru Științe Moleculare, Universitatea din Amsterdam.

Dr. Ștefania Tănase Grecea a absolvit ciclul de licență la secția de Chimie-Fizică (1996) și doctoratul (2002), sub coordonarea domnului Acad. Marius Andruh, la Facultatea de Chimie a Universității din București. În perioada 1998-2005 a fost cadru didactic (asistent 1998-2001 și lector 2001-2005) la Facultatea de Chimie a UB, de unde a plecat ca urmare a acceptării grantului NWO Veni la Universitatea Leiden. Pe perioada stagiului de doctorat, Ștefania Tănase Grecea a beneficiat de un grant de cercetare din partea CNCSIS din România și două burse (una de la Ministerul Educației din România și una de la European Science Foundation) pentru a efectua un stagiu de cercetare la Universitatea Bordeaux, Franța.

În prezent, Dr. Grecea este membru al grupului CHIMIE_UB_ALUMNI din 2016 și are colaborări în cadrul unor proiecte de cercetare cu cadre didactice din Facultatea de Chimie.

Proiectul „Chimiști și cariere” a fost inițiat de grupul CHIMIE_UB_ALUMNI  în mai 2016 și constă în organizarea de întâlniri între absolvenții și studenții Facultății de Chimie din Universitatea din București.

Invitații întâlnirilor anterioare au fost:

  • 25.05.2016 – Chimist  Dr. Toma Galaon – Cercetător științific ECOIND București
  • 31.10.2016 – Chimist Andrei Radu – Director pe Europa de Sud Est, România
  • 21.11.2016 – Chimist Dr. Gheorghiță Crețu – Product Manager ROMTECH SRL; Ex-Senior Analytical Chemist Inspector Organizația pentru Prohibiția Armelor Chimice OPCW
  • 25.11.2016 – Chimist Dr. Leonard Stoica – Department of Food Science and Technology, University of Natural Resources and Life Sciences Vienna, Austria
  • 23.03.2017- Chimist Dr. Marius Matache – Cercetător științific Universitatea din București, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuarea Studiilor de Impact
  • 04.04.2017 – Bogdan Tudora – Inspector principal (chimist) Direcția Generală a Vămilor – Laboratorul Vamal Central.

În prezent proiectul „Chimiști și cariere” se derulează în colaborare cu Asociația Studenților Chimiști din Universitatea din București și Societatea de Chimie din România și urmărește: (i) crearea de legături profesionale între foști și viitori absolvenți ai Facultății de Chimie; (ii) informarea studenților, într-un mod informal, despre multiplele posibilități de carieră pe care le pot urma după absolvire; dar și (iii) de a (re)construi și păstra legătura absolvenților Facultății de Chimie din Universitatea din București cu ALMA MATER.

Pin It on Pinterest

Share This