Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București, împreună cu Université Lyon Lumière 2 și Institutul Francez, organizează două evenimente în cadrul proiectului La Transparence, garante de la démocratie?.

Luni, 10 aprilie 2017, va avea loc masa rotundă cu tema ”Transparence et expression citoyenne à travers les nouveaux médias: enjeux, limites et évolutions” la sediul Centrului Regional Francofon de Cercetări Avansate în Știinţe Sociale al Universităţii din Bucureşti (CEREFREA, Str. Emile Zola, nr. 6), începând cu ora 10:00.

Participanții la masa rotundă sunt prof. univ. dr. Mihai Coman, moderator, decan al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, prof. univ. dr. Camelia Beciu, directoarea Școlii doctorale de Științele Comunicării, lector univ. dr. Alexandra Bardan, cadru didactic la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, conf. univ. dr. Arnaud Noblet și conf. univ. dr. Ingrid Dana Popescu-Jourdy, cadre didactice la Université Lumière Lyon 2.

Marți, 11 aprilie 2017, va avea loc dezbaterea ”Analyse comparative du documentaire d’investigation en France et en Roumanie” la sediul Institutului Francez (Sala Elvira Popescu, Bd. Dacia, nr. 77), începând cu ora 17:00.

Participanții la această dezbatere sunt jurnalista Aline Fontaine, jurnalista Anca Simina (Digi 24) și prof. univ. dr. Mirela Lazăr, cadru didactic la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

Cele două evenimente fac parte din ciclul de conferințe ”La Transparence: garante de la démocratie?”, organizat de Ambasada Franței în România, Institutul Francez, în parteneriat cu Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Știinţe Sociale al Universităţii din Bucureşti (CEREFREA), Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și Facultatea de Științe Politice a Universității din București, Agenția Universitară a Francofoniei – Biroul Europa Centrală și Orientală și Colegiul Juridic franco-român de studii europene.

Intrarea la ambele evenimente este liberă, în limita locurilor disponibile. Prezența studenților este binevenită și încurajată.

Mai multe informații despre evenimentele care fac parte din ciclul de conferințe La Transparence: garante de la démocratie? pot fi consultate aici și aici.

Pin It on Pinterest

Share This