Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti organizează, sâmbătă și duminică, 8 şi 9 aprilie 2017, expoziţia de aranjamente florale de tip Ikebana ,,Flori de … Florii”, ajunsă la cea de-a XI-a ediţie.  Organizată cu ocazia sărbătorii Floriilor, expoziția se va desfășura între orele 10:00 – 16:00 la Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză” a Universităţii din Bucureşti, în Centrul de educaţie ecologică (căsuţa roşie), (Șoseaua Cotroceni, nr. 32).

Aranjamentele florale expuse sunt realizate de membri ai colectivului Grădinii Botanice care surprind de fiecare dată publicul vizitator prin tema abordată, dar şi prin elementele pe care le introduc alături de flori, frunze, ramuri. Stilul folosit este unul modern – Free Style, foarte comun în Japonia.

Ikebana este arta japoneză a aranjării florilor având o tradiţie de multe secole. Nu este un simplu act de a pune flori într-o vază. Ikebana este un act de creaţie, dominat însă de reguli stricte. De-a lungul istoriei s-au dezvoltat sute de şcoli de Ikebana, fiecare cu propriul stil, cu propriile reguli. Ikebana are semnificaţii multiple, dar, mai întâi de toate, ea reflectă unitatea dintre om şi natură.

Expoziția va fi însoţită de ateliere de creaţie dedicate copiilor cu vârste între 6 şi 14 ani. Atelierele de creaţie se vor desfăşura sâmbătă, 8 aprilie 2017, în clădirea administraţiei, de la orele 11:00-11:30 şi, respectiv, ora 12:00. Înscrierile se pot face pe adresa de facebook a instituţiei (secţiunea mesaje), indicând numele copilului înscris şi ora la care doreşte să participe la atelier. Copiii participanţi vor avea ocazia să învăţe din tainele realizării aranjamentelor florale și vor putea să păstreze aranjamentul creat chiar de ei. Participarea la ateliere este gratuită.

Intrarea la expoziţie este liberă.

Pin It on Pinterest

Share This