Departamentul de Psihopedagogie Specială al Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București, în colaborare cu Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată (ATCA) și Asociația „Help Autism” organizează în perioada 21-23 aprilie 2017 cea de-a VI-a ediție a Conferinței Internaționale ABA, un eveniment științific remarcabil dedicat analizei comportamentale aplicate.

Conferința Internațională ABA este principalul eveniment dedicat specialiștilor în analiza aplicată a comportamentului și persoanelor implicate în recuperarea copiilor cu autism: psihologi, medici, cadre didactice și părinți.

Conferința Internațională ABA reprezintă ocazia de a învăța pentru peste 500 de psihologi, pedagogi, medici, studenți și părinți. În total, în cele 5 ediții, conferința a strâns peste 20 de lectori străini din SUA, Marea Britanie, Norvegia și Spania. Acreditată de Behavior Analyst Certification Board, Conferința Internațională ABA organizată anul la București în luna aprilie este un eveniment de referință în Sud-Estul Europei și este structurată în două secțiuni:

  • Primele două zilesunt dedicate lectorilor acreditați în analiza aplicată a comportamentului care abordează într-un mod științific ABA și prezintă studii specialiștilor români.
  • În a treia zi, lectori români și nu numai investighează aplicabilitatea ABA în autism și noutăți legislative și terapeutice în domeniu.

Conferința de anul acesta se bucură de o premieră remarcabilă prin participarea unora dintre cei mai renumiți cercetători la nivel mondial din ramuri inovative ale analizei aplicate a comportamentului și ale tehnologiei educației:

  • Robert C. Mellon, Profesor de Psihologie Clinic-Experimentală în abordări comportamentale. Este actualul Director al Laboratory of Experimental and Applied Behavior Analysis din cadrul Panteion University of Social and Political Sciences, Atena;
  • Dr. Janet Twyman, BCBA, Director de Inovații în Tehnologii al U.S. Dept. of Education’s national Center on Innovations in Learning;
  • Dr. Nicholas Weatherly, președinte al Association of Professional Behavior Analysts;
  • Dr. Joyce C. Tu este specializată în Analiza Comportamentală Aplicată la Universitatea din West Virginia;
  • Dr. William L. Heward, Ed.D., BCBA-D, este Profesor Emeritus la College of Education and Human Ecology din cadrul The Ohio State University (USA);
  • Dr. Neil Martin, BCBA-D, lucrează ca specialist ABA (clinician, profesor, supervizor și cercetător) din 1990 și este Director de Dezvoltare Internațională al BACB.

 

Pin It on Pinterest

Share This