Joi, 27 aprilie 2017, Secțiunea de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București (IRH–ICUB) va organiza un nou lunchtime seminar cu tema ”Freedom and Determinism in Plato’s Myth of Er”. Prelegerea va fi susținută de Dr. Viktor Ilievski, fellow al Secțiunii de Științe Umaniste a Institutului de Cercetare al Universității din București în perioada 1 februarie 2017-31 ianuarie 2018. Evenimentul va avea loc începând cu ora 14:00, în sala de seminarii a IRH–ICUB (Str. Dimitrie Brândză, nr. 1).

Viktor Ilievski și-a obținut diploma de doctorat la Universitatea Central Europeană din Budapesta în anul 2015. Este istoric al filosofiei, fiind orientat în primul rând spre domeniul filosofiei grecești antice, preocupându-se ocazional și de unele dintre textele fundamentale ale filosofiei hinduse (Bhāgavad-gītā și Vedānta-sūtra). Principala direcție de cercetare a lui Viktor Ilievski este reprezentată de platonism. Încercând inițial să înțeleagă studiul lui Platon cu privire la legătura dintre limbaj și cunoaștere, Viktor Ilievski este interesat ulterior să analizeze teoriile platonice despre originea răului. Cele mai recente publicații ale sale sunt lucrările “Lot-casting, Divine Interference and Chance in the Myth of Er” (Apeiron), și “Plato’s Theodicy in the Timaeus” (Rhizomata).

Mai multe detalii despre activitatea de cercetare, dar și despre publicațiile lui Viktor Ilievski pot fi consultate aici.

Lunchtime seminar este în prezent seminarul de cercetare al Secțiunii de Științe Umaniste a ICUB, în cadrul căruia membrii și cercetătorii asociați își pot prezenta lucrările. Acest seminar are loc în fiecare joi, între lunile octombrie și iunie. Seminarul începe la ora 13:30 cu un prânz informal, iar de la ora 14:00 cercetătorul are la dispoziție o oră pentru a-și prezenta lucrarea, urmată de o oră de dezbateri. Scopul acestui seminar este acela de a pune la dispoziție un mediu colegial, interdisciplinar și competitiv în care cercetătorii își pot testa ideile și perfecționa argumentele.

Seminarul este deschis pentru membri ai Institutului și cercetători asociați, dar și pentru invitații acestora. Cei interesați să participe pot trimite un email la adresa humanities@icub.unibuc.ro.

Pin It on Pinterest

Share This