Facultatea de Științe Politice a Universității din București, în parteneriat cu Institutul Francez și Centrul Regional Francofon de Cercetări Avansate în Ştiinţe Sociale al Universităţii din Bucureşti (CEREFREA Villa Noël), organizează joi, 4 mai 2017, o masă rotundă cu tema La voix des sociétés civiles à travers les organismes non gouvernementaux. Dezbaterea va fi susținută în limba franceză și va avea loc la sediul Facultății de Științe Politice (strada Spiru Haret, nr. 8), în intervalul orar 14:30-16:00.

Moderatorul dezbaterii este lect. univ. dr. Alexandra Iancu (Ionașcu), cadru didactic la Facultatea de Științe Politice a Universității din București. La eveniment vor participa Mircea Toma (Active Watch), Elena Ghioc (Inițiativa România), Ovidiu Nahoi (RFI), personalități de prestigiu, cu o carieră semnificativă în domeniu.

Masa rotundă își propune să reunească experți ai societății civile (ONG și presă) ale căror preocupări sunt îndreptate în direcția comunicării instituționale tansparente, considerate a fi una dintre garanțiile fundamentale ale statului democratic.

Pornind de la expertiza acumulată, invitații vor propune publicului teme de dezbatere, exemple și vor facilita înțelegerea rolului jucat de ONG-uri în asigurarea calității democrațiilor.

Masa rotundă cu tema La voix des sociétés civiles à travers les organismes non gouvernementaux face parte din ciclul de conferințe Le transparence: Garante de la Démocratie?, inițiate de Institutul Francez împreună cu partenerii universitari.

Proiectul La transparence, garante de la démocratie? se desfășoară în perioada februarie-decembrie 2017 și va cuprinde o serie de dezbateri, prezentări, mese rotunde, ateliere interactive, dezbateri cinematografice și grupuri de lucru, în limba franceză, articulându-se  în jurul a trei axe. Mai întâi, se va analiza rolul jucat de mass-media în informarea cetățenilor și capacitatea sa de a adopta o abordare imparțială. A doua parte va fi consacrată procesului de formare al discursului critic în rândul societății civile, urmând ca ultima parte să prezinte mecanismele de control al transparenței de care dispune Guvernul.

Pin It on Pinterest

Share This