Prof. univ. dr. habil. Ileana Mihăilă, cadru didactic al Universității din București, a obținut premiul Le Prix d’ Excellence ARDUF, acordat de Asociația Română a Departamentelor Universitare Francofone.

În ședința festivă de deschidere a colocviului internațional Journées de la Francophonie, care a avut loc la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași, vineri, 24 martie 2017, Asociația Română a Departamentelor Universitare Francofone (ARDUF) a acordat Premiile ARDUF pentru anul 2016 persoanelor care s-au distins prin activitatea lor științifică și culturală, pentru susținerea și transmiterea valorilor francofoniei în mediul academic.

Premiile au fost înmânate în cadrul evenimentului de către prof. univ. dr. Elena-Brândușa Steiciuc, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, președinta Asociației Române a Departamentelor Universitare Francofone.

Ileana Mihăilă este profesor universitar la Departamentul de Limbă și Literatură Franceză al Facultății de Limbi și Literaturi Străine și director al Școlii Doctorale de Studii Literare și Culturale din Universitatea din București. Interesele de cercetare ale prof. univ. dr. Ileana Mihăilă vizează susținerea și promovarea valorilor francofoniei în mediul academic românesc și străin, prin prezentarea de comunicări științifice, conferințe publice, prelegeri, prin participarea la proiecte, dar și prin publicarea de volume, articole și studii.

Prof. univ. dr. Ileana Mihăilă este, de asemenea, membră a Societăţii Franceze de Studiere a Secolului 18 (din 1994), membră a Societăţii Internaţionale “Les Amis de George Sand” (din 1993) și corespondent pentru România al revistei “Dix-huitième Siècle” (Paris, PUF).

Premiile Asociației Române a Departamentelor Universitare Francofone au fost oferite în prezența unor invitați de marcă precum S.E. Mohamed Ketata, director al Direcției Regionale din Europa Centrală și de Est a Agenției Universitare a Francofoniei, S.E. Eric Poppe, delegat general al regiunii Valonia din Belgia la București, și M. Vincent Lorenzini, director al Institutului Francez din Iași.

Asociația Română a Departamentelor Universitare Francofone își propune susținerea activității de cercetare științifică a membrilor departamentelor de studii franceze, a colaborării cu cercetători și instituții din țară și din străinătate, în special din mediul francez și francofon, precum și publicarea rezultatelor cercetării. Premiile ARDUF, acordate de un juriu ai cărui membri fac parte din Consiliul de Administrație, contribuie la o mai bună vizibilitate a Asociației Române a Departamentelor Universitare Francofone, al cărei scop principal este de a coagula eforturile membrilor departamentelor de studii franceze pentru o recunoaștere reală a statutului asociației în cadrul vieții academice din țară.

Pin It on Pinterest

Share This