Asociaţia Studenţilor la Istorie „Dacia” (ASID) din cadrul Universității din București organizează joi, 4 mai 2017, conferința „Revoluția culturală a cinematografiei românești în perioada comunistă”. Evenimentul deschide Sesiunea Națională de Comunicări Științifice ASID și va avea loc la sediul Facultății de Istorie, în Amfiteatrul Pârvan (Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12, etajul 3), începând cu ora 14:00.

Aflată la a XII-a ediție, Sesiunea Națională de Comunicări Științifice de anul acesta este intitulată „Mobilizarea ideilor. Răscoală, revoltă, revoluție” și va avea loc în perioada 4-6 mai 2017. În cadrul sesiunii vor avea loc diverse workshop-uri pentru studenţii din toată ţara, coordonate de profesori ai Facultăţii de Istorie, în colaborare cu membrii Asociaţiei Studenţilor la Istorie „Dacia”.

Invitatul special al conferinței „Revoluția culturală a cinematografiei românești în perioada comunistă” este Cristian Tudor Popescu, scriitor, gazetar şi critic de film. Moderatorul conferinței este lect. univ. dr. Matei Gheboianu, cadru didactic la Facultatea de Istorie. Cei doi vor discuta despre gândirea din spatele filmelor din perioada comunistă.

Asociaţia Studenţilor la Istorie „Dacia” este singura asociaţie reprezentativă a studenţilor din Facultatea de Istorie a Universității din București. Activitatea Asociaţiei Studenţilor la Istorie „Dacia” (ASID) este definită în primul rând de inițiative menite să genereze integrarea studenţilor într-un mediu social, cultural şi sportiv activ, prin promovarea voluntariatului, a spiritului civic şi a implicării sociale.

Proiectele desfășurate de ASID evidențiază permanenta atenție acordată procesului educațional prin organizarea și participarea studenților facultății la conferinţe, colocvii, seminarii desfășurate atât la nivel de facultate, la nivel național, dar și la nivel internațional, ASID fiind unul dintre cei mai activi membri ai ISHA (International Students of History Association).

Câteva dintre cele mai semnificative proiecte ASID sunt Sesiunea Naţională de Comunicări Ştiinţifice, Școala de Oameni Mari (program de intership-uri), Școala de vară IRIR, ASID StudBook (târg de carte studențească), Balul Bobocilor, Serata de Crăciun, ISHA Summer Seminar etc.

Pin It on Pinterest

Share This