Institutul de Cercetare al Universității din București (ICUB) organizează joi, 13 aprilie 2017, prima întâlnire din cadrul seminarului interdisciplinar cu tema ”Mathematical Methods in the Humanities and Social Sciences: Graphs and Networks”. Evenimentul va avea loc la Grădina Botanică ,,Dimitrie Brândză” a Universității din București (Șoseaua Cotroceni, nr. 32), în intervalul orar 12:15-13:45.

Coordonatorul seminarului este Dr. Gabriel Hâncean.

Seminarul interdisciplinar ”Mathematical Methods in the Humanities and Social Sciences: Graphs and Networks” reprezintă o colaborare între secțiunile de Științe Exacte, Științe Sociale și Științe Umaniste ale Institutului de Cercetare al Universității din București (ICUB).

Scopul acestui seminar este să discute despre aplicarea teoriei grafurilor și a rețelelor la diferite domenii ale disciplinelor socio-umane.

Prin explorarea diferitelor modele de rețele (sociale, de citare, de transmitere a cunoașterii), acest seminar se integrează într-un domeniu interdisciplinar. Seminarul oferă un cadru de discuții pentru o mai bună înțelegere a instrumentelor matematice disponibile în epoca informației digitale. Seminarul va combina prelegeri introductive cu discutarea unor texte și a unor exemple.

Înscrierea la seminar se poate face prin e-mail, la adresa office@icub.unibuc.ro.

Mai multe detalii despre seminarul Mathematical Methods in the Humanities and Social Sciences: Graphs and Networks pot fi consultate aici. 

Pin It on Pinterest

Share This