Facultatea de Istorie a Universității din București, în parteneriat cu Facultatea de Economie Teoretică și Aplicată din cadrul Academiei de Studii Economice din București, University of Southern Denmark și asociația WEast, organizează în perioada 18-21 mai 2017 workshopul internațional Economic History, Growth and Development, care va avea loc la Facultatea de Istorie a Universității din București.

În cadrul workshopului vor susține prezentări în calitate de keynote speakeri prof. univ. dr. Sheilagh Ogilvie, cadru didactic la Facultatea de Economie, Universitatea Cambridge, și prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, cadru didactic la Facultatea de Istorie a Universității din București.

La eveniment vor participa cadre didactice de la London School of Economics, University of Southern Denmark, Utrecht University, University of Economics Prague, University of Groningen, Bocconi University, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea ,,Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Institutul de Istorie al Academiei, filiala Cluj.

Evenimentul va asigura dezvoltarea unei rețele academice în domeniul cercetării economice prin stabilirea de contacte cu membri marcanți ai comunităților academice precum Cambridge University sau London School of Economics. De asemenea, va contribui la vizibilitatea internațională a cercetărilor românești din domeniul economic și al istoriei economice și va permite strângerea legăturilor cu colegii de la universitățile românești, specialiști în acest domeniu, inclusiv cu cei provenind de la universitățile din cadrul Consorțiului ,,Universitaria”.

Acest workshop face parte din seria de activități anuale ale WEast, un eveniment de mare relevanță pentru lumea științifică internațională. WEast (The Eastern European Economic History Initiative) este o asociație academică de cercetare internațională fondată de Jacob Louis Weisdorf, Tamas Vonyo, Mikolaj Malinovski, având printre membri cadre didactice și cercetători în domeniul socio-economic la nivelul întregii Europe, care promovează cercetarea științifică economică în Estul, Centrul și Sud-Est-ul Europei. Obiectivul WEast este de a facilita transferul de cunoaștere și colaborarea economică între istoricii economiei și economiști, cu interes pe fiecare zonă unde se află universitățile sau centrele de cercetare implicate în proiectele comune.

Pin It on Pinterest

Share This