Universitatea din Bucureşti, Secţia de limbă şi literatură japoneză, în parteneriat cu International Culture Center din Japonia, organizează sâmbătă, 10 iunie 2017, un eveniment unic de cultură japoneză. Evenimentul va avea loc la Palatul Facultăţii de Drept (Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 36-46, sector 5), în Aula Magna, în intervalul orar 18:00-20:00.

Cei 100 de artişti japonezi (corişti, instrumentişti, toboşari, dansatoare tradiţionale, maeştri în arta chimonoului) vin special în România pentru a prezenta publicului larg cultura japoneză.

Programul spectacolului cuprinde: melodii japoneze interpretate de corul feminin „Hana”, interpretare la shamisen (instrument tradiţional cu coarde), melodii legate de sportul tradiţional sumo, paradă de kimonouri (demonstraţie şi paradă), dansuri tradiţionale japoneze şi concert de taiko (tobe japoneze). Majoritatea acestor arte sunt prezentate pentru prima dată în România.

Alături de japonezii prezenți la eveniment, participanții vor face în câteva ore o incursiune de neuitat în lumea celor mai spectaculoase arte japoneze – kimonoul, tobele taiko, dansurile tradiţionale.

Spectacolul va fi precedat de expoziţii şi ateliere de hârtie japoneză washi, arta florilor presate oshibana, arta nanasai (decorarea lămpilor, farfuriilor, paharelor cu picturi în stil tradiţional) care vor avea loc în holul Facultăţii de Drept între orele 14:00-18:00.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici. 

Intrarea la spectacol şi ateliere este liberă, dar pentru participarea la spectacol este necesar să vă înscrieţi prin e-mail la adresa simona.dovleac@gmail.com, până la data de 6 iunie 2017. Mesajul trebuie să cuprindă numele dumneavoastră şi al celor care vă însoţesc şi să aibă titlul „Festival japonez”.

Vă aşteptăm să experimentaţi alături de 100 de artişti japonezi cultura japoneză!

Pin It on Pinterest

Share This