Departamentul de Filologie Clasică și Neogreacă al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine a Universității din București organizează sâmbătă, 3 iunie 2017, a cincea ediție a colocviului departamentului, cu tema „Aproape, departe, pretutindeni, nicăieri. Glose perpetue la tema exilului”. Conferința va avea loc la sediul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine (str. Edgar Quinet, nr. 5-7), et. 3, începând cu ora 10:00.

În deschiderea colocviului vor lua cuvântul prof. univ. dr. Ana-Cristina Halichias, director al Departamentului de Filologie Clasică şi Neogreacă și prof. univ. dr. Liviu Franga, decan al Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine.

Ediția din acest an a colocviului este dedicată marelui poet exilat la Tomis – Ovidiu. Pentru a celebra perioada de 2000 de ani de la moartea lui Ovidiu, este propusă o temă care este asociată constant atât cu poetul, cât și cu scrierile lui. Tema „Aproape, departe, pretutindeni, nicăieri. Glose perpetue la tema exilului” acoperă orice perioade de timp sau zone geografice și orice subiect care se referă la ipoteza exilului ca fiind definit în mod problematic prin distanță și absență.

Manifestarea cuprinde mai multe secțiuni: cultură şi civilizaţie greacă, cultură şi civilizaţie latină și alte culturi şi civilizaţii.

Colocviul face parte din seria de conferințe organizate anual de Departamentul de Filologie Clasică și Neogreacă și Institutul de Studii Clasice al Facultății de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București.

Programul evenimentului poate fi consultat aici.

Mai multe informații despre colocviul „Aproape, departe, pretutindeni, nicăieri. Glose perpetue la tema exilului” pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This