A fost deschis apelul la contribuții pentru Conferința FROM 2017 – Working Formal Methods Symposium, care va avea loc în perioada 5-8 iulie 2017 la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București. Simpozionul FROM 2017 este organizat de Institutul de Cercetare al Universității din București (ICUB), Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București și Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Evenimentul FROM 2017 este primul dintr-o serie de workshop-uri anuale, care au drept scop să adune cercetători și practicieni care lucrează pentru metodele formale, contribuind cu noi rezultate teoretice, metode, tehnici și cadre și/sau să facă metodele formale să funcționeze creând sau folosind unelte software care aplică contribuții teoretice.

Metodele formale folosesc tehnicile și rigoarea matematică pentru dezvoltarea de software și hardware. Metodele formale pot fi folosite pentru a specifica, verifica și analiza în orice parte a ciclului de viață al sistemului: cerințe tehnice, modelare, design, arhitectură, implementare, testare, mentenanță și evoluție. Acest lucru presupune, pe de o parte, dezvoltarea unor metode matematice corespunzătoare și, pe de altă parte, dezvoltarea unor unelte care ajută utilizatorul să aplice efectiv aceste metode în ciclul de viață al sistemului.

Persoanele interesate să participe la simpozionul FROM 2017 pot trimite rezumate care se referă la tema generală a informaticii teoretice, metode și aplicații formale până la data de  21 mai 2017 prin EasyChair aici. Notificarea acceptării va fi transmisă până pe data de 31 mai 2017.

Mai multe informații despre FROM 2017 – Working Formal Methods Symposium pot fi consultate aici.

Pin It on Pinterest

Share This